Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Freeskiers eller Skidskola

Härliga dagar och kvällar i backen.

Grupperna hittar ni på första sidan där alla våra aktiviteter som är öppna finns.

Titta gärna på fotoalbumet från Romme på vår Järfällas Facebook sida

 

I dagsläget kommer vi inte att starta någon freeskiers denna säsong.

 

Omfattning

Alpint

Vuxen/Ungdom och Freeskiers omfattar 4 lektioner à 1,5 timme och genomförs fyra vardagskvällar i vecka 4-6 (vecka 7 reserv beroende på snötillgång och tävlingar). Lektioner sker  Brukets och i Väsjöbacken.

Snowboard

7 år och uppåt och omfattar 4 lektioner á 1,5 timme och genomförs v. 5 och 6 i Bruket.

Observera att deltagare måste fyllt minimiåldern för gruppen senast dagen då skidskolan börjar.

Skidskolan 2024 (2025 priser ej satta ännu)

Avgifter

Alpint
Freeskiers (13-16 år): xx kr inkl. liftkort (sker i Väsjöbacken)
Vuxna: xx kr inkl. liftkort (sker i Bruket och Väsjöbacken)

Snowboard                                                                                                      Level I  och Level 2: 950 kr (sker enbart i Bruket)

Skidskoleavgiften betalas isamband med anmälan på nätet.

Om skidskolan inte kan fullföljas på grund av snöbrist, eller om gruppen inte startar p.g.a. för få deltagare, återbetas deltagarvgift, dock betalas ej medlemsavgift i Friluftsfrämjandet tillbaks. Friluftsfrämjandet återbetalar inte avgift på grund av deltagarens frånvaro.

 

Avbokning

Vid avbokning innan den 31 december 2023 betalas hela avgiften (minus en administrativ avgift på 100 kronor) tillbaks. Efter 1 januari 2024 krävs läkarintyg för återbetalning, även då utgår en administrativ avgift på 100 kronor. 

Platsen är personlig och kan inte överlåtas.

 

Utrustning

Godkänd skidhjälm (CE-EN 1077) är obligatorisk. För elevens säkerhet kontrollera innan kursen att utrustningen är i gott skick och att bindningarna är rätt inställda. Vallade och slipade skidor gör skidåkningen roligare och lättare. Nybörjare/barn använder inte stavar i början. Anpassa klädsel efter väder och se till att det finns möjlighet att ventilera klädseln.
Det finns ingen möjlighet att hyra utrustning i Bruketbacken. 

 

MÅL

Vår viktigaste uppgift är att sprida och skapa skidglädje i alla nivåer på skidskolan och i Freeskiers.

 

Nivåindelning

Freeskiers för ungdomar 13-16 år

Förkunskapskrav: Att du tar dig ner och upp med fart obehindrat i Bruketbacken..

Kurs för ungdomar som är intresserade av att kombinera skidskola med friåkning samt prova på hopp och rails. Vi kör fyra vardagskvällar (1,5 timme per gång) under veckorna 3-7 (beroende på snötillgång)Lektioner kommer att ske i Väsjöbacken där det finns en park.

 

Skidor Vuxna/Ungdom sker i Bruket och i Väsjöbacken

Skidor Vuxna/Ungdom Level 1 (grön)

Förkunskapskrav: Inga.

Nybörjarkurs för dig som vill testa på grunderna inom utförsåkning. Vi hjälper dig att bli bekant med din utrustning och hur du hanterar den. Vi tränar på att glida, svänga, stanna och åka lift.

Skidor Vuxna/Ungdom Level 2 (blå)

Förkunskapskrav: Du kan åka lift samt svänga, stanna och ta dig ner för de flacka backarna. 
Fortsättningskurs där vi försöker utveckla både vår teknik och vårt självförtroende. Vi strävar mot att åka med parallella skidor och få ett bättre flyt och kontroll i skidåkningen.

Skidor Vuxna/Ungdom Level 3 (röd)

Förkunskapskrav: Det här är kursen för dig som redan är en duktig skidåkare och har kontroll i medelsvåra backar, men som håller igen när det blir riktigt brant.
Vi hjälper dig att bli säkrare även här. Vi arbetar med farten för att hitta känslan i din åkning. Vår målsättning är att hitta ett flyt och säkerhet i alla typer av backar oavsett svårighetsgrad.

Skidor Vuxna/Ungdom Level 4 (svart)

Förkunskapskrav: Du kan åka i bra fart med kontroll i alla backar. 
Kurs för den avancerade skidåkaren som vill pröva på något extra både i och vid sidan om pisten. För att öka din känsla för skidåkningen arbetar vi med att hantera olika underlag i varierande terräng.

 

 

Älskar du att åka skidor?

Är du sugen på att prova på som assistent en säsong. Kanske du blir vår nästa instruktör? Från 15 år kan du bli assistent i vår skidskola och från 16 börja gå kurserna. Läs mer under ledare och nedan länk. Hör av dig till oss direkt.