Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kanotförrådets byggs

Bygget av vårat nya kanotcenter

 

 

Under hela paddlingssäsongen 2010 var våra kanoter utan "hem". Fastigheten där vi hade hyrt plats i en torklada såldes och den nye ägaren behövde ladan för eget bruk. Björn Hasselgren kontaktade Haninge kommun och föreningen fick våren 2011 tillgång till mark vid Gårdens Bad i Vendelsö. Villkoret var att vår lokalavdelning ställde upp två fraktcontainrar och klädde in dessa i träpanel. I april-maj 2011 hände allt i rasande fart. Två begagnade containrar inköptes från Frihamnen i Stockholm. Marken vid Gårdens bad förbereddes med grusbädd. Sly avverkades och de två "lådorna" transporterades dit.

Kanotledarna med Björn Hasselgren i spetsen snickrade snabbt ihop lämplig inredning i de två containrarna. Kanadensare och kajaker samlades ihop från sina olika tillfälliga lagringsplatser hos ledare i vår lokalavdelning. Under våren och sommaren 2011 var aktiviteterna åter igång i vår kanotsektion. Läget för kanotförrådet är idealiskt. Tio meter från strandkanten av Drevviken och sandbottnen, där det bara är att glida ut och in med farkosterna.

Men containrarna skulle ju även byggas in i träpanel. Kloka och snickerierfarna ledare slog sina huvuden ihop och diskuterade olika lösningar. Under ledning av "platschef" Rune Andersson startades bygget och med ett gäng flitiga byggare kom väggar och tak på plats under oktober och november. Föreningen hade alla goda "féer" med sig och hösten blev mild och lång. Sprutmålningen var planerad till helgen den 19 november och då gällde det att det inte hade börjat att snöa. Men som sagt, allt gick oss väl i händer. Med Klas-GöranKlasson vid sprutmålningsaggregatet, Leif Lindströms elverk och milt väder kom Falu rödfärg upp på väggarna. Det tog endast några timmar. Det sista som ordnades var takläggningen, som skedde den 29 november 2011. Därefter avslutades  byggarbetet för året och "snickarna" Sivert Nyström, Börje Jungeteg och Sören Jarbrand tillsammans med "platschef" Rune kunde få välbehövlig vila.

Inför våren och sommarens kanotsäsong återstår målning av dörrar och uppsättning av vägg och dörr mellan de två containrarna. Med erfarenheterna från höstens flit och beredvilligheten hos föreningens medlemmar och ledare kommer detta säkert att gå som en dans. Sedan kan vi med stolthet officiellt inviga vårt nya kanotförråd med ett Öppet Hus i Kristi Himmelsfärdshelgen.