Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Viby friluftsområde

Koordinater som tar dig hit: Lat. 59.548602 Long. 17.493212

Viby friluftsområde är ett skogsområde i södra Bålsta. Här finns en varierad skog och mycket att upptäcka. Delar av skogen är gammal och det finns tallar som är närmare 130 år gamla. Terrängen är lätt kuperad och förutom en promenad i skogen finns det även flera andra aktiviteter att prova på i området.  

I området slingrar sig ett elljusspår fram som är uppdelat i tre olika slingor. Slingorna är 1,3 km, 3,4 km respektive 5 km långa. Det går även att gå en kortare vandring längs Torresta naturstig. Leden, som anlades i samarbete mellan Friluftsfrämjandet Bålsta lokalavdelning och Håbo kommun är ca 2 km lång och markerad med orangea markeringar. Från parkeringen vid Viby friluftsområde går Torresta naturstig ned till Mälaren. Vid ledens slut finns en fin rastplats med bänkar och en eldstad. 

Förutom elljusspåret och Torrestaleden finns även ett mountainbikespår på 3,6 km som även det utgår från parkeringen. I anslutning till parkeringen finns även ett utegym och en lärarlåda som kommunens grundskoleklasser kan använda sig av. Finns det tillräckligt mycket natursnö ordnas på vintrarna skidspår längs elljusspårets slingor. Det finns även en 18-håls frisbeegolfbana på totalt mer än 1,5 km. 

Till Viby friluftsområde tar du dig lätt med bil och buss. Bor du nära går det såklart lika bra att cykla eller gå. I områdets norra ände finns det en stor parkering och för att komma hit med buss tar du 302:an till Lastberget vägskäl. Från busshållplatsen går du i riktning mot rondellen och ca 50 meter efter rondellen tar du höger. Sedan är det ca 300 meter att gå.