Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Arnöhuvud

Koordinater som tar dig hit: Lat. 59.726308 Long. 17.561945

Arnöhuvud är en del av den långa Uppsalaåsen och sträcker sig högt över Mälaren. Som störst är åsen här 400 meter bred och 45 meter hög. Arnöhuvud, som ligger längst ut på nordvästra Skoklosterhalvön var en gång en egen ö med strategiskt läge invid farlederna i Mälaren.  

Här har åsen på flera ställen branta sluttningar ner mot vattnet och det finns en omväxlande skog att upptäcka. På Arnöhuvud, som var en ö på bronsåldernfinns det flera fornminnen i from av stenrösen. Ta gärna en fika uppe på toppen eller nere vid vattnet. Tar med dig något att grilla så finns det flera eldplatser i reservatet 

I naturreservatet finns det två stigar. De börjar från parkeringen och delar på sig en bit in i skogen. Den ena stigen är 650 meter lång och går ned till vattnet medan den andra är 1,3 km och går upp till toppen. Från den 45 meter höga toppen får du en härlig utsikt över Mälaren. Nere vid parkeringen finns det en informationstavla med karta över reservatet.  

Till Arnöhuvud tar du dig lättast med bil. Kör ut på Skokloster längs Skoklostervägen. Ett par kilometer innan Skolkloster slott svänger du vänster till Bagarbovägen och följer den. Efter Bagarbo så svänger du vänster mot Lillåker och efter en liten bit kommer du till reservatets parkering.