Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skogsmulle® – barnens vän sedan 1957

Skogsmulle är barnens vän i skogen. Långt innan försurning, klimatförändringar och den biologiska mångfalden var hotad blev den lille mysige figuren i vit näverhatt och lingonfärgad orrfjäder en miljökämpe. Fram till idag har Skogsmulle gett över 2 miljoner barn en positiv känsla för natur och miljö.

Skogsmulle är Friluftsfrämjandets mest kända varumärke. Skogsmulle skapades redan 1957 av Gösta Frohm, som då var verksamhetsansvarig på Friluftsfrämjandets kansli. Skogsmulle användes i Friluftsfrämjandets friluftsskola och blev under 70- talet en succé hos både barn och vuxna. Frohm skrev också boken om Skogsmulle (1969), och om Skogsmulles vänner Fjällfina (1971), Laxe (1978) och Nova (1997).

Skogsmulle används i Friluftsfrämjandets barnverksamhet för att leka, sjunga och berätta om naturen och för att sätta barnens fantasi i rörelse.

Genom Skogsmulle och hans vänner får barnen en känsla för naturen och allt som lever i den. När barn lär sig att vara aktsamma i det lilla perspektivet grundläggs en förståelse för vår inverkan på naturen.

Skogsmulle är ett skyddat varumärke

Orden Skogsmulle (Reg.nr 525858) och Mulle (Reg.nr 157498), samt figuren Skogsmulle (Reg.nr 233093), är registrerade varumärken som ägs av Friluftsfrämjandet. Syftet med att varumärkesskydda Skogsmulle är att bevara de värderingar som Skogsmulle varje vecka kommunicerar till tusentals barn.

För att en extern part ska kunna nyttja konceptet Skogsmulle krävs först ett samarbetsavtal med Friluftsfrämjandet.