Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulleriket på Billingen i Skövde

Följ med Skogsmulle på äventyr! Utforska och upplev naturen på Billingen i Skövde tillsammans med Skogsmulle och hans vänner.

Skogsmulleriket på Billingen

I Skogsmulleriket på Billingen kan alla stora och små barn som vill lära sig om naturen hälsa på hos Skogsmulle och hans vänner, se hur de bor och upp­täcka naturen. Utmed promenadvägen runt Åsbotorpsjön kan du kika in i både Skogsmulles koja, Fjällfinas kåta, Novas rymdskepp, Billingetrollets grotta och Laxes bäver­koja. Du kan också leka vid Fjällfinas naturlek och inte bara ha roligt utan dess­utom träna rörelse och balans.

Genom rörelseglädje och friluftsliv är det lättare att upptäcka och få ett ökat intresse för den fantastiska naturen runt Billingen. Därför har Skogsmulleriket på Billingen byggts runt Åsbotorpsjön. För att öka tillgängligheten till naturen är hela riket är anpassat för att ta sig runt och komma in i byggnaderna med rullstol eller barnvagn.

Appen Skogsmulleriket

För att inspirera ännu fler att bli nyfikna på Skogsmulleriket har ett mobilspel skapats. Mobilspelet bjuder in till en spännande upptäcktsfärd och riktar sig till barn, familjer och personer med funktionsvariationer som besöker Skogsmulleriket på Billingen. Spelet ska förstärka naturupplevelsen och väcka nyfikenhet och intresse för naturen. Längs slingan runt Åsbotorpsjön finns det skyltar med symboler som du scannar för att komma vidare i sagan vilket gör att appen är ett kul komplement på promenaden.

Skogsmulleriket på Billingen har framkommit med bidrag från Arvsfonden och i samarbete med det lokala näringslivet. Appen har utvecklats med hjälp av olika dataspelsföretag i Skövde samt elever från dataspelsprogrammen på Högskolan i Skövde.

Teknisk information

Appens QR-funktion behöver tillgång till telefonens kamera, detta görs under inställningar.

I appen sparas ingen användarinformation utöver de fotografier som användaren uppmanas till, dessa lagras endast i telefonens lokala minne.

Läs appens Integritetspolicy här.

Har du stött på problem, har du förslag på förbättringar eller är det något du gillar extra mycket? Kontakta oss gärna på support@friluftsframjandet.se.

Bli ledare

Det enda som slår att ta del av äventyret, är att leda det. Få saker slår känslan av att vara den som ger deltagarna förtroende. Ditt engagemang bidrar till att människor kommer ut i naturen. Är du redo att bli en av oss?

Bli ledare

Familj

Mer familjeinspiration