Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Bli Naturparkourledare

2019-01-30

Det spelar ingen roll ifall parkour är ditt livsmotto eller om du bara är lite nyfiken på att testa på. Vi tränar tillsammans men det innebär inte att alla måste göra samma rörelser, vi tar istället tillvara på varandras olikheter och inspireras av varandra oavsett ”nivå” - allt med naturen som arena.

Nya och erfarna ledare se hit! Kolla in var vi har laddat med nästa ledarutbildning i Naturparkour - hittar du inte rätt så hör av dig så guidar vi dig till närmsta tillfälle.

Men jag har aldrig provat på parkour förut, hur kan jag då leda det?

I Naturparkour är upplevelsen i centrum precis som i alla våra verksamhetsgrenar och här är vi alla medupptäckare. Naturparkouräventyr kan vem som helst leda som har gått Friluftsfrämjandets Naturparkourledarutbildning. Du behöver alltså inte vara avancerad i parkour redan. Grunden till Friluftsfrämjandets parkouräventyr är att vi lär oss tillsammans –  ledarens roll är att lägga upp pass, se till att gruppen är trygg och har roligt. Du som ledare kan också inspirera gruppen via rörelser, liksom vem som helst av deltagarna också kan göra.

I Naturparkour finns inga ”rätt” och ”fel”, det finns bara olika sätt att ta sig från punkt A till punkt B i naturen. Vissa sätt är mer effektiva än andra – som utövare gäller det att hitta ditt sätt att göra en rörelse. Därför är det både bra och viktigt att träna ihop med andra som rör sig på olika sätt än du gör, oavsett parkourerfarenhet.

Bli inspirerad av Tyresö lokalavdelning och få tips om hur de startade Naturparkour för att upptäcka naturen tillsammans med nya målgrupper. Eller av de tre unga killarna som startade upp naturparkour i Borensberg. Vi tipsar gärna om fler lokalavdelningar som är igång - hör av dig, se kontaktuppgifter nedan.

Hur går utbildningen till?

Naturparkourutbildningen är uppdelad i två block. Detta för att den ska vara flexibel och passa verksamhetens behov på bästa möjliga sätt.

Dag 1 / block 1 – Naturparkour (utomhus om väder tillåter) 
Vi går igenom grunderna i Naturparkour och metoder för att lära ut.
Du som är utbildad och aktiv ledare i någon annan gren i Friluftsfrämjandet kan välja att bara gå dag 1/block 1

Dag 2 / block 2 – Friluftsfrämjandet ledarskap (inomhus och utomhus)
För att bli ledare inom Friluftsfrämjandet behöver vi känna till Friluftsfrämjandets förhållningssätt till ledarskap.
Är du redan aktiv parkourutövare och van att leda parkour så kan du välja att bara gå dag 2/block 2

Är du varken utbildad ledare i Friluftsfrämjandet eller parkourutövare går du båda dagarna/ båda blocken.

Har du några frågor kring utbildning, kontakta din närmaste region eller info@friluftsframjandet.se eller på telefonnummer 08-447 44 40

Vi tränar tillsammans!

Naturparkour lockar människor i alla åldrar, men kanske främst barn och ungdomar. Nyckeln ligger i att vi tränar tillsammans! Våra utbildade ledare sitter på kunskap och säkerhetstänk men det är i och med varandra som vi hittar inspiration till nya och spännande rörelser. Vi tränar tillsammans och efter våra egna förutsättningar. Kom och prova, men var beredd på träningsvärk i muskler och skrattgropar!

Naturparkour på YouTube

För ännu mer inspiration, utveckling och nötning av teknikerna. Lär dig göra en wall flip!

Naturparkour på Youtube

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning