Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Årets vinnare på Friluftsgalan

I ett tajt och välmeriterat startfält med tre nominerade i varje klass har juryn för Friluftsgalan nu enats om årets vinnare i kategorierna Årets Friluftsprofil, Årets Gräsrot och Årets Friluftsprodukt.

Juryn, som bestod av representanter från Friluftsbyn, Utemagasinet, Friluftsfrämjandet och Naturkompaniet hade en tuff uppgift men enades till slut om följande ytterst värdiga vinnare.

Vinnare Årets FriluftsprofilFoto: Sofie Lantto

Angeliqa Mejstedt Angeliqa Mejstedt driver Vandringsbloggen som med kunskap och äventyr inspirerar massor av människor att ge sig ut och upptäcka naturen, till fots. Med tips, kunskap och inspiration lockar Angeliqa Mejstedt både nybörjare och erfarna vandrare till nya vänner, nya horisonter och nya äventyr. Många inspireras också av Angeliqas val att lämna kontorskarriären för att satsa på en friare livsstil närmare naturen, och skapa ett yrke av sitt friluftsintresse.

Priset tilldelas en individ, grupp eller organisation som med sitt arbete gjort extraordinära insatser för friluftslivet. 

  

Vinnare Årets Gräsrot

Foto: Cajsa Rännar

Anders Andrae

Anders motto är: Inget är omöjligt, i alla fall inte innan man provat. Anders Andrae sitter i rullstol men utmanar ständigt sig själv och naturen på nya äventyr. Genom sin förening Skogstur ser han också till att andra, som också har olika funktionshinder, får möjlighet att komma ut, på det sätt som är möjligt. Anders inspirerar och bidrar med sin kunskap för att skapa nya sammanhang och möjligheter för många vars möjligheter till friluftsliv annars är små.

Priset tilldelas en individ, grupp eller organisation som med sitt arbete i det lilla och tysta skapar möjligheter för fler att upptäcka och njuta av friluftslivet i Sverige.

 

Vinnare Årets Friluftsprodukt

Rainjacket from the Sea

Gamla fisknät som driver i haven ställer till stor skada för fisk och annat djurliv. Bättre att plocka upp dem, återvinna dem och göra bra regnplagg av dem istället. Tretorn har i år gjort Rainjacket from the sea, en pvc- och ftalat-fri jacka i återvunnen nylon från gamla fisknät. En funktionell produkt som också bidrar till renare hav.

Priset tilldelas en produkt som under året gjort friluftslivet mer njutbart, tillgängligt eller miljösmart.

 

Om Friluftsgalan

Friluftsgalan är en hyllning till friluftslivet och ett tillfälle där den svenska friluftsbranschen möts för att fira det gångna året och belöna eldsjälar. 

FriluftsGalan 2017 äger rum i FriluftsByn i samband med UTEFEST och presenteras av FriluftsByn, Utemagasinet, Naturkompaniet samt Friluftsfrämjandet.

Hitta vandringar

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning