Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Terminsprogram

I kalendariet här nedan kan ni se vilka aktiviteter som vi planerar att genomföra under våren 2019. En del aktiviteter saknar fortfarande exakta datum, så är det något ni är intresserade av så får ni hålla koll här på hemsidan. Äventyren läggs upp med möjlighet att anmäla sig så fort som alla detaljer är klara, senast några veckor i förväg. Det kan även tillkomma äventyr under terminens gång, så håll gärna koll på lokalavdelningens hemsida och facebooksida.

Klicka här för att komma till anmälningssidan

Februari

9/2 Bohusleden etapp 5

Vi går Bohusledens etapp 5 söderut, från Angereds kyrka till Jonsered. Mestadels på vackra skogsstigar som kan vara lite tuffa, 11 – 12 km.  

20/2 Årsmöte

Lokalavdelningens årsmöte, med bl.a. val av ny styrelse för verksamhetsåret. Vi bjuder på fika.

Mars

9/3 Vandring runt Stora Härsjön

Vi vandrar Stora Härsjörundan, ca 14 - 15 km.

23-24/3  Övernatta ute

Vi startar efter lördag lunch och går bara några få km. Fokus ligger alltså inte på att vandra långt, utan på att laga mat och umgås kring lägerelden i trevligt sällskap, och sen övernatta ute i skogen.

April

7/4  Vandring på Vrångö

En favorit i repris! Vi vandrar runt Vrångö, och avslutar med bastubad för de som önskar.   

13/4  Vandra Bohusleden etapp 6

Vi vandrar nästan hela Bohusleden etapp 6, från Angereds kyrka till Bohus.

Maj

17-19/5  Vandringshelg på Kosteröarna

Vi reser till Kosteröarna och vandrar på dagarna och övernattar i stugor på Nord-Koster. Vi tar det lugnt och njuter av naturen och havsutsikten!

25/5 Lär dig använda kartan

För dig som känner dig lite osäker på att använda karta när du är ute och går på egen hand. Här får du lära dig grunderna i kartpassning och hur man ska tänka när man är ute och går med kartan i hand. Skatås.  

25 - 26/5 Vandring med övernattning

Vi ger oss ut på en helgvandring i någon skog inte alltför långt bort från Göteborg och övernattar i vindskydd eller tält. Exakt datum är i skrivande stund något osäkert, vi uppdaterar här så fort vi vet mer!

Juni

Kan komma någon spontan-vandring här, håll utkik på facebook och hemsida, men f.n. ingen planerad.

Fjäll

Ingen fjälltur under våren.

Kvällspromenader

Vi tänker oss en fortsättning på våra enkla kvällspromenader varannan onsdag kväll med start den 13/3. Detta är en chans för dig som kanske sitter inne hela veckan att komma ut i friska luften och andas lite skog i trevligt sällskap!

Lugn av naturen

Vi kommer under våren att fortsätta med korta enkla vandringar, med övningar typ mindfulness, inspirerade av boken Lugn av Naturen. Detaljplanen är inte gjord än, så håll koll bland aktiviteterna på vår hemsida och på Facebook.  

Mountainbike

Vi planerar att starta med familjecykling under våren, prel. start vecka 13, så håll utkik bland aktivitetena!

Barnverksamhet

Vi har f.n. sju barngrupper. Knopp, Knytte, Mulle, Familje-Mulle och Strövare. De flesta grupperna är fulla men ev. lediga platser publiceras, så håll utkik på aktivitetssidan.
Är du intresserad av verksamheten och kanske vill engagera dig som ledare? Maila barn-centrala-goteborg@friluftsframjandet.se

 

Klicka här för att komma till anmälningssidan

 

Följ oss gärna på Facebook.

https://www.facebook.com/friluftsframjandetCentralaGbg