Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

För barn och unga

Här hittar ni information om vår verksamhet i Genarp för barn o unga!

Skogsknytte 3-4 år

Skogsknyttarna lär sig att ha roligt tillsammans i naturen, lär sig vara aktsamma om det som lever, vidgar sina begrepp genom upplevelser i naturen och får vana att röra sig i naturen året runt. De får närkontakt med naturen genom att känna lukta och lyssna. De uträffas på samma plats varje gång och följer skiftningarna i naturen på denna plats. Knyttebarnet lär sig att vara med och packa sin egen ryggsäck med ex. macka ev. dryck (beror på tyngd), sittunderlag, strumpor/vantar. Barnet har alltid med sig en förälder eller annan vuxen. Gruppen har 10-15 barn med föräldrar. De är ute tillsammans ca 5-6 gånger per termin i pass på 1,5- 2 timmar. Vi är ute i alla väder året om. Är du intresserad kontakta ledare i nuvarande grupp.


Skogsmulle 5-6 år

Nu lämnas föräldrarna hemma och barnen ger sig ut på egna upptäcktsfärder. Barnen har en speciell ”Mulleplats” i skogen och lär sig mer om skogens växter och djur genom lek och sång. Barnen får vara med när vuxna gör upp eld och lagar mat på stormkök. Ibland kommer Mulle själv på besök!


Strövare 7-9 år

På Strövarna lär man sig: Hänsyn till naturen, om växter och djur, om allemansrätten, vara ute året om, prova på matlagning på stormkök och över öppen eld, hantera kniv och såg, samarbete och gruppkänsla, att njuta av friluftslivet. Vi träffas på olika platser runt Genarp. Ibland ger vi oss litet längre bort. Vi vandrar, cyklar och provar på att paddla kanot. Vi har mycket tid för fri lek. Vi får vara med om dagläger och så småningom läger med övernattning.


Frilufsare 10-13 år

Lufsarna är ungdomar mellan 10 och 14 år. Nu väntar större äventyr med paddlingar, vandringar och övernattningar. Lufsarna lär sig sakta men säkert att klara sig själva i naturen - göra upp eld, laga mat och sätta upp vindskydd. Lufsartiden avslutas med en riktig äventyrsresa - kanske till fjällen.


TVM 14 år och uppåt

TVM är för ungdomar och unga vuxna från 14 år. Allt du lärt dig genom friluftsfrämjandet används och utforskas i TVM. Nu lämnas även ledarna hemma för att ni ska klara utmaningarna själva, tillsammans med dina vänner. Det bjuds på stora och små äventyr, allt från ett mysigt läger i skogen till en fantastisk vandring i fjällen. Det bjuds även på ting, ett läger tillsammans med andra TVM’are från hela Sverige.


MTB (Mountain Bike) 3-15 år

Vi är en grupp som gillar att uppleva naturen på cykel. Vi träffas i Genarp och cyklar på roliga och spännande stigar i naturen häromkring. Hittar vi något spännande så stannar vi och kollar in detta på närmare håll. Vi leker och fikar i skogen. Efterhand som säkerheten utvecklas blir turerna längre och nya utmaningar kan antas på cykeln. Vi har följande ledord för vår verksamhet i skogen: Glädje - Säkerhet - Hänsyn.