Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Månadsövernattningar

Sedan 2020 arrangerar Friluftsfrämjandet Kinda en övernattning i månaden. Målsättningen är att det ska vara lätt att komma ut, varför vi normalt åker ut på fredag kväll efter middagen och återvänder hem i tid till frukost på lördagen.

Övernattningsgruppen startades efter att ett par ledare i föreningen bestämde sig för att haka på trenden att sova ute året runt. Under 2020 deltog tre personer regelbundet på övernattningarna som ofta skedde i olika vindskydd runt om i Kindabygden. Det enkla upplägget visade sig vara en framgång och ganska snart hade gruppen genomfört 12 övernattningar. Under slutet av året kom covid-restriktioner som begränsade möjligheterna att dela vindskydd men tack vare att vi var så få påverkades inte gruppen. 

Under 2021 utökades gruppen med flera nya personer och var regelbundet sju personer. Det blev ett mer utmanande år med både kyligare, varmare och blåsigare nätter. Boendeformerna blev också mer varierande under året. Varje deltagare bestämmer själv hur de vill sova och vanliga övernattningsformer är under bar himmel, i fasta vindskydd, i tält eller i hängmatta. Det har också förekommit att någon har sovit i en rövargrotta. Covid-restriktionerna gjorde att vi under större delen av 2021 var tvugna att begränsa gruppen till 8 deltagare. 

Under 2022 fortsätter övernattningarna och flera nya deltagare har tillkommit. Nu ser vi fram emot ett år utan restriktioner och har många nya intressanta platser som vi vill besöka. Är du också sugen på att hänga med oss ut, håll utkik på hemsidan och vår Facebook-grupp. Du kan också kontakta Tommy Gustafsson. Vi hjälper dig igång och kommer med tips. Och som medlem har du möjlighet att låna både tält och hängmatta.  

Tommy Gustafsson

Ledare

Skicka e-post

0736-54 22 28