Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Nyhetsbrev

2022-05-20

Ordföranden i Friluftsfrämjandewt Jönköping och grenledaren Kajak framför en ny container till kajakförvaring

Ny kajakförvaring

Vi har köpt två containers av Containerpoolen som nu ska placeras på ny plats väster om Sportfiskeklubben vid Munksjön. Den tidigare boden har vi fått överge då den var i för dåligt skick och efter problem med råttor. Nu börjar arbetet med att inreda dem för kajakförvaring och förvaring för flytvästar och annan utrustning till invigningen under sensommaren. Vill du hjälpa till hör du av dig till Bosse Willysson, Grenledare Kajak.
Vi söker också fler sponsorer som är intresserade av en reklamplats utmed det populära promenadstråket runt Munksjön. Förslag på sponsor skickar du till Niclas Jinnestrand, Ordförande.

Niclas Jinnestrand, Ordförande Friluftsfrämjandet Jönköping och Bosse Willysson, Grenledare Kajak.

Vandringen går trögt

Våra prepandemi-populära AW-vandringar har tyvärr helt tagit stopp och vi har fått ställa in 5/5 vandringar på grund av för få anmälda deltagare. Vandringsledernas analys är att våra medlemmar och prova-på-medlemmar under pandemin själva hittat ut till dessa stadsnära naturreservat och inte längre behöver någon guide. Vi behöver därför hitta en ny lite högre utmaningsnivå på våra vardagsvandringar och pratar om att ha ett tema på vandringen som mer kan möta vad som efterfrågas. Exempel kan vara: Stormkök- hur funkar det? Hur renar man vatten?  Detta faller väl inom ramen för Krisvis – nytt projekt inom krisberedskap som vi återkommer om efter sommaren. Har du förslag på tema för vardagsvandringar hör du av dig till Hans Hägglund, Grenledare Låglandsvandring. Vi gör ett omtag och tar nya tag

Hej kollikok!

På avslutningen av Familjemulle hade Mulle fyllt "mullesäcken" med pyssel. Vi gjorde egna kikare och spanade på fåglar och annat spännande. Vi gjorde upp eld och grillade sedan kanelbullepinnbröd tillsammans.


Hjälpledare sökes

Om du eller någon du känner vill vara med som hjälpledare till hösten, tveka inte att höra av er till Ingrid Wulcan eller Martin Eklind, Grenledare Barnverksamhet.Länk till nyhetsprev.pdf

Niclas Jinnestrand

Ordförande, ledare vandring lågland

niclas.jinnestrand@friluftsframjandet.se

0768-882067