Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Våra verksamheter

I Friluftsfrämjandet Östra Sörmland har vi verksamhet året runt för nästan alla åldrar. Häng med oss ut på äventyr!

Under vår, sommar och höst har vi vandringar i vår närmiljö, familjeträffar i Äventyrliga Familjer, barnverksamhet inom Öppna skogsgläntan (0-2 år), för knytte (3-4 år), mulle (5-6 år) och strövare (7-9 år). På vintern hittar du oss på isarna runt Gnesta där vi åker långfärdsskridskor. För ungdomar ordnar TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen vandringar och resor.

Våra aktiviteter är vanligen väldigt populära, vilket innebär att det ibland blir fullt! Tveka inte att höra av dig om du vill engagera dig som ledare eller hjälpledare så att du och din familj kan vara med på de äventyr som ni tycker är roliga! Hör av dig till styrelsen så berättar vi mer!

Åldersindelning för barnverksamheten

Vår barnverksamhet följer normalt terminstider vilket innebär att man blir Mulle till hösten det år man fyller fem. Man är Mulle i fyra terminer och blir sedan Strövare till hösten det år man fyller sju, och så vidare. Alla barn är olika och ibland är inte åldern det viktiga. Så här brukar vi tänka kring de olika grupperna:

  • Skogsknopp är en bra aktivitet för barn som med hjälp av vuxen att ibland hålla i handen kan gå och krypa runt i skogen för att utforska allt som finns där. Normalt från att barnet är runt året.
  • Skogsknytte passar de som mer självständigt kan gå runt i skogen för att utforska, med en hink i handen och ryggsäck med sittunderlag, mat och dryck. Föräldrarna är alltid med och aldrig långt borta, men ibland är det okey att leka något utan föräldern också. Vanligen från tre års ålder.
  • Skogsmulle är för de barn som är redo att skiljas från föräldrarna i två timmar för att på egen hand, tillsammans med våra erfarna ledare, utforska allt som naturen har att erbjuda. Även här är ryggsäcken med, och barnet ska normalt kunna klara av att hantera sin egen utrustning själv. Här börjar vi tälja med potatisskalare! Vanligen från fem år.
  • Strövare tar ytterligare ett steg längre bort. Här klarar man av att sova borta en natt utan föräldrar. Vi lär oss använda yxa och kniv. Vanligen från sju år.
  • Frilufsare är inte bara borta en natt. Ibland blir det flera nätter på ett läger. Vanligen från tio år.
  • TVM är sista steget i Friluftsfrämjandets barnverksamhet och nu är det långa äventyr som gäller. Vi reser på ting, gör vandringar. En del går ledarutbildning för unga och vi är redo att lägga upp och genomföra mycket av verksamheten själva.