Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Lär känna oss ledare!

2021-09-08

Här får du veta lite mer om oss i Botkyrka lokalavdelning. Våra fantastiska ledare och vi som sitter i styrelsen.

Hélène Lagerlöf

Ordförande. Ledare frilufsare och MTB.

Helene med sin cykel över axeln.

I rollen som ordförande får jag vara med och organisera arbetet i vår lokalavdelning och bidra till att vi kan erbjuda er massor av spännande äventyr.

Jag är utbildad MTB-ledare (mountainbike) och även kursledare i MTB. Under våren fortsätter jag med MTB-verksamhet i vår lokalavdelning för barn och för tjejer som liksom jag gillar äventyr på cykel i skogen. Jag älskar att laga mat ute och tycker att det är få saker som slår en god kopp te vid en sparkande grilleld.


Allan Andersson

Ledamot i styrelsen. Vandringsledare.

Porträtt Allan Andersson.

Jag har varit ledare i Botkyrka lokalavdelning sedan början av 80-talet då jag började som lufsar- och strövarledare. Jag sitter nu i styrelsen sedan många år, har ingen egen grupp men deltar i de flesta av lokalavdelningens olika event.

Jag medverkar även i regionens verksamhet för funktionsnedsatta och lägerverksamheten.

De lyckliga stunder man minns bäst och ser fram emot mest är när tältet är rest och kaffevattnet kokar efter en dag med olika verksamheter. Det kan vara helt ensam i skogen eller på ett barnläger där hundra barn springer runt och skriker av förtjusning, på en campingplats någonstans i Sverige eller vid en kanotled tillsammans med andra ledare. Då är livet värt att leva.


Jenny Bolin

Vice ordförande. Barnledare och vandringsledare.

Porträtt Jenny.

Jag har varit med i Friluftsfrämjandet sedan 2016. Jag är utbildad förskollärare och utöver skogen älskar jag att segla, sjunga och testa nya saker.

I Friluftsfrämjandet började jag med Familjemulle, gick över till Skogsmulle för att sedan växa med gruppen och bli Strövarledare. Just nu har jag en Skogsknoppgrupp. Det är verkligen underbart att ha möjligheten att få följa barnen från grupp till grupp och se dem utvecklas både som individer, gruppdeltagare och samtidigt skaffa sig en kunskap om naturen och uteliv. Är även vandringsledare och det ska bli spännande att få hitta på vandringsäventyr tillsammans med er, stora som små.


Lena Chressman

Utbildad ledare i Skogsmulle och skogens värld samt Skrinna.

Foto på Lena Chressman

Jag är en av alla ledare i Botkyrkas lokalavdelning och är grenledare för Skogsmulle. 

Jag gick med första gången som farmor tillsammans med mina barnbarn i gruppen Familjemulle. Vi blev bitna direkt, att få dessa stunder tillsammans ute i naturen, det var fantastiskt. Mitt intresse ökade och jag ville vara med och bidra till att få fler barn och familjer ut i naturen, jag ville att fler skulle få uppleva det vi fick uppleva. 

Jag är gärna med på vinteraktiviteter också, för att kunna åka skridskor är en naturlig del i utveckling tycker jag, som att lära sig cykla och simma t ex. 

Hoppas vi ses på någon trevlig aktivitet någon gång!


Jenni Björklund

Ledamot i valberedning.

Foto på Jenni

Jag började som deltagare i familjemulle när min son var 4, för sex år sedan. För fyra år sedan tog jag steget upp och blev ledare, först för en familjemullegrupp, sedan Mulle, sen en strövargrupp och och efter det en lufsargrupp.

För mig är naturen återhämtning från en stressig vardag. Det är glädje i att se hur barnen blir fulla av liv och att se hur naturen förändras. Och sist men inte minst är det motion och rörelse. Jag mår så bra när jag får vara ute i naturen!


Camilla Finnman

Ledamot i styrelsen. Ledare frilufsare.

Foto på Camilla Finnman
-p>Jag är en naturintresserad person som jobbar som förskollärare med barn mellan 1-5 år.

Mitt naturintresse grundlades när jag var liten. Vi var ute mycket i naturen och gick på Skogsmulle och skridskoskola i Friluftsfrämjandets regi. Sedan tog scouterna över och där blev jag kvar tills jag lockades att vara ledare i Familjemulle och blev invald i styrelsen. Jag gick flera utbildningar och är nu ledare för en grupp frilufsare.


Gabriella Kovacs Nilsson

Ledamot i styrelsen. Ledare Skogsmulle.

Foto på Gabriella Kovacs Nilsson

Jag har varit ledamot i Friluftsfrämjandets styrelse i 5 år.

Jag har stort naturintresse sen jag var liten, då mina morföräldrar hade bondgård och farfar jobbade som skogsmästare i Ungern. Flyttade till Sverige som vuxen och skaffade familj och träffade Mulle på Lida för 9 år sedan. Båda mina pojkar är aktiva i olika grupper. 

Började jobba som dagmamma i Tullinge och det är ett självklart val att ha med Mulle i min verksamhet och lära barnen det viktiga om naturen, djuren, skräpplockning, allamensrätten, Hitta Vilse och svampar. Jag drömmer om att bli svampexpert i framtiden.

Mitt favoritcitat: ”Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.”

Har utbildat mig i Knopp, Knytte, Skogsmulle, Skrinna och Naturparkour inom Friluftsfrämjandet.

Hoppas vi ses ute i skogen snart!


Ingvar Lagerlöf

Ledare mountainbike.

Ingvar Lagerlöf

Jag är MTB-ledare sedan 2019. När jag började cykla i skogen för några år sedan blev jag fast direkt. Jag upptäckte att det var den perfekta kombinationen av naturupplevelse, fart och fläkt och spännande äventyr. Jag insåg också att det var träningsformen jag sökte när jag fick alltför ont av löpträningen. 

Efter utbildningen till MTB-ledare har jag varit ledare både för grupper med barn och för grupper med vuxna. Det har varit otroligt givande att få dela ett av mina stora fritidsintressen med andra som vill lära sig. Jag hoppas att jag kan få fler som inte brukar vara ute i skogen att upptäcka vår fina natur. 


Marianne Hultman

Kassör i styrelsen. Vandringsledare.

Jag har varit medlem i Friluftsfrämjandet sedan 2014. Ett av mina stora intressen är att vara ute och upptäcka saker som naturen har att erbjuda och att kunna följa årstiderna i naturen. Intresset att vara ute i naturen har jag sedan barnsben då hela min familj var med i scouterna i många år.

Framförallt gillar jag att vandra både i vårt vackra land och i andra länder.

2017 blev jag invald i styrelsen där jag innehar rollen som kassör. Jag är även vandringsledare Lågland.


Kamilla Nylund

Ledare längdskidåkning. Ledamot i styrelsen. 

Jag har varit medlem i Friluftsfrämjandet sedan 1998 och Botkyrka lokalavdelning sedan 2013 där jag utövar det mesta inom friluftsliv, ofta och gärna. Jag är utbildad ledare inom längdskidåkning och längtar efter de där vintrarna då snön ligger djup, träden gnistrar och vi kan glida fram i våra fina skidspår i Lida.

Längdskidverksamheten hos oss vänder sig främst till nya och ovana skidåkare som vill träna på grunderna, men kan även anpassas utifrån efterfrågan och behov - alla är välkomna!


Johan Faskunger

Ledare längdskidåkning.

Johan Faskunger

Jag är utbildad längdskidledare steg 1 (2019) och före detta tävlingsåkare. Jag är 47 år och för övrigt bosatt i Tullinge och tränare i Tullinge friidrott. Jag och Kamilla Nylund bedriver skidkurser inom Friluftsfrämjandet primärt i Lida men också från Brantbrink när natursnön räcker till.

Våra kurser vänder sig främst till nybörjare och ovana åkare, men också till de som har åkt en del skidor och som vill utveckla sin teknik och förmåga i klassisk skidåkning. Jag kan även hålla i kurser för fristil/skejt, men i nuläget ingår det inte i baskurserna.


Martin Lindén

Ledare undgdomsgrupper.

Porträtt Martin Lindén

Jag har lett strövar-, lufsar- och (snart) TVM-gruppen Ekorrarna i Botkyrka sedan 2015. Förutom ledarutbildning för strövare, lufsare och TVM (Friluftsfrämjandets äventyrsgrupper för ungdomar och unga vuxna) är jag utbildad kanotledare (Kanadensare steg 1). Jag jobbar som ingenjör och statistiker, och förutom friluftsliv i många olika former intresserar jag mig för musik och miljöfrågor.


Sara Forster

Ledare Skogsgläntan och Familjemulle.

Porträtt Sara Forster

Sedan hösten 2019 leder jag en grupp Familjemulle ute på Lida. Från och med denna termin leder jag gruppen tillsammans med Camilla A. Jag älskar att vara utomhus tillsammans med barnen och se deras upptäckarglädje över allt som finns i naturen. Att sedan sätta sig ner och dricka en kopp te eller laga mat är bland det jag gillar bäst med att vara ute.