Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Projektet Let's get out får stöd av Arvsfonden

2017-04-06

Med projektet Let's get out! ska Friluftsfrämjandet Region Mitt stärka unga med olika kulturell bakgrund genom att utveckla en utbildningsmodell i natur och ledarskap. Projektet får stöd med drygt 3,1 miljoner kronor från Arvsfonden.

– Vi är jätteglada för de ungas skull att Friluftsfrämjandets projekt beviljats medel från Arvsfonden. Genom projektet Let's get out - Mångkulturella unga ledare kommer vi att med naturen, friluftsliv och ledarskap som redskap kunna utbilda och stärka barn och ungdomar med olika kulturell bakgrund, säger Jörg Bassek, ordförande Friluftsfrämjandet Region Mitt.

Målgrupp för projektet är ungdomar som har fått uppehållstillstånd och bor i Sverige, själva eller med delar av sin familj, samt ungdomar med svensk bakgrund. Målet är att bygga upp en självförsörjande process där dessa ungdomar blir ledare och förebilder för andra barn och unga. De ungdomar som genomgått ledarutbildningen ska verka som brobyggare för att så många som möjligt ska få en chans till en meningsfylld fritid och nya kontaktytor för att samverka och integrera med andra i utemiljö.

Läs mer här.