Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet har fått 3,1 miljoner kronor från Arvsfonden

2017-04-10

APRIL Frilufsfrämjandet Region Mitt får genom Arvsfonden möjlighet att genomföra det treåriga projektet Let’s get out – Mångkulturella unga ledare.

– Vi är jätteglada, inte minst för de ungas skull. I Friluftsfrämjandet bär vi gedigna kunskaper om natur, friluftsliv och utomhuspedagogik. Genom projektet Let’s get out – Mångkulturella unga ledare kan vi använda vår tradition för att på ett nyskapande sätt bidra till integration och samhällsnytta, säger Jörg Bassek, ordförande Friluftsfrämjandet Region Mitt.

Syftet med Let’s get out – mångkulturella unga ledare är att med natur, friluftsliv och ledarskap som verktyg utbilda och stärka barn och ungdomar med olika kulturell bakgrund. Friluftsfrämjandet Region Mitt har tidigare genom ett pilotprojekt arbetat fram en välfungerande utbildningsmodell. Genom Arvsfondens medel möjliggörs nu ett projekt i full skala, som berör Friuftsfrämjandet även på ett nationellt plan.

– Nu har vi chansen att kunna förändra tillvaron och skapa möjligheter för fler ungdomar att göra skillnad. Att vi blivit beviljade medel från Arvsfonden är ett bevis på att vi gör rätt sak. De ungdomar som var med i vårt pilotprojekt får nu kliva upp och vara ledare för de nya som kommer, och det är en viktig del i processen. Jag går med stolthet, glädje och energi in i rollen som projektledare och ser fram emot en spännande tid framöver med ungdomar, samarbetspartners och sponsorer, säger Ulrika Hermansson, verksamhetsutvecklare och projektledare, Friluftsfrämjandet Region Mitt.

– I naturen är vi alla jämställda och lika värda. Att bara vistas i naturen är ett steg i sig för många unga. Att dessutom få möjligheten att utveckla sig som person och lära sig nya saker kommer ge dessa ungdomar kunskaper för livet, avslutar Ulrika Hermansson.

 

Foto från Idre fjäll: Fotograf Johannes Poignant.

MER FAKTA

• Målgrupp för Let’s get out – Mångkulturella unga ledare är ungdomar som har fått uppehållstillstånd och bor i Sverige, själva eller med delar av sin familj, samt ungdomar med svensk bakgrund.

• Målet är att bygga upp en självförsörjande process där dessa ungdomar blir ledare och förebilder för andra barn och unga. De ungdomar som genomgått ledarutbildningen ska verka som brobyggare för att så många som möjligt ska få en chans till en meningsfylld fritid och nya kontaktytor för att samverka och
integrera med andra i utemiljö.

• Pilotprojektet har haft samarbetspartners och sponsorer som förhoppningsvis vill vara med även framöver, de är en viktig del i projektet. Projektet välkomnar också nya sponsorer och samarbetspartners, som tillsammans med Friluftsfrämjandet vill vara med och göra skillnad.

• Friluftsfrämjandet Region Mitt är en av sex regioner inom Friluftsfrämjandet. Här finns cirka 50 lokalavdelningar i Västmanlands, Dalarnas, Jämtlands och delar av Gävleborgs och Västernorrlands län.

 

LÄS MER

Arvsfondens nyhet ”Friluftsfrämjandet Region Mitt får drygt 3,1 miljoner kronor i stöd av Arvsfonden”

Projektet kommer att gå att följa här på webben, där det också finns mer information om samarbetspartners och sponsorer www.friluftsframjandet.se/letsgetout

Följ projektet även via Facebooksidan @letsgetoutFF

KONTAKT

Projektledare
Ulrika Hermansson, tel. 0733–225 393 
e-post: ulrika.hermansson@friluftsframjandet.se

Ordförande Friluftsfrämjandet Region Mitt
Jörg Bassek, tel. 0761-30 37 77