Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kvitto för friskvård

2023-11-10

Visste du att Friluftsfrämjandets äventyr räknas som friskvård? Som medlem kan du skriva ut ett kvitto på ett äventyr direkt efter betalning, eller ladda ner det i efterhand. Kvittot kan du använda som underlag för att få friskvårdsbidrag från din arbetsplats. Du kommer bara att se kvitto på äventyr som du betalat online.

Vad får man använda friskvårdsbidraget till?

Du kan enligt Skatteverket få friskvårdsbidrag för friluftsaktiviteter och naturupplevelser, om aktiviteterna innehåller moment av motion. Det är själva aktiviteten som är skattefri och friskvårdsbidraget går därför inte att använda på medlemsavgiften eller för att hyra eller köpa utrustning.

Var hittar jag kvittot?

  1. Logga in på Mina sidor.
  2. Gå till Mina äventyr > Aktuella (för pågående äventyr) eller > Genomförda (för genomförda äventyr). Är du ledare går du till Mina äventyr > Äventyr jag deltar på. Sedan går du till aktuella eller genomförda äventyr.
  3. Gå till äventyret och klicka på "Kvitto" i den blå ramen.

Jag ser inget kvitto, hur gör jag då?

Du ser bara ett kvitto där om du har betalat äventyret online. Har du betalat direkt till en ledare, vänd dig till din lokalavdelning och be om kvitto.

Jag ska ladda ner kvitto för en familjemedlem, var hittar jag det?

Om du står som räkningsmottagare för ert familjemedlemskap och vill ladda ner kvitto för dina familjemedlemmar så går du till äventyret det gäller och klickar på "Kvitto" precis som ovan. Du får då upp en ruta där du kan klicka i vilka som du vill ha kvitto för.

Jag står som admin på ett äventyr men har deltagit på det, var hittar jag mitt kvitto?

Då går du till Mina äventyr > Äventyr jag deltar på och hittar äventyret du vill ladda ner kvittot för. Klicka på "Kvitto" i den blå ramen.