Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kvitto för friskvård

2022-10-31

Visste du att Friluftsfrämjandets äventyr räknas som friskvård? Som medlem kan du skriva ut ett kvitto på ett äventyr direkt efter betalning, eller ladda ner det i efterhand. Kvittot kan du använda som underlag för att få friskvårdsbidrag från din arbetsplats. Du kommer bara att se kvitto på äventyr som du betalat online.

Vad får man använda friskvårdsbidraget till?

Du kan enligt Skatteverket få friskvårdsbidrag för friluftsaktiviteter och naturupplevelser, om aktiviteterna innehåller moment av motion. Det är själva aktiviteten som är skattefri och friskvårdsbidraget går därför inte att använda på medlemsavgiften eller för att hyra eller köpa utrustning.

Var hittar jag kvittot?

  1. Logga in på Mina sidor.
  2. Gå till Mina äventyr > Aktuella (för pågående äventyr) eller > Genomförda (för genomförda äventyr).
  3. Gå till äventyret och klicka på menyn "Alternativ", det fälls då ut en meny där du kan välja "Ladda ner kvitto". Kvittot laddas ner som en pdf till din dator eller mobil.

Jag ser inget kvitto, hur gör jag då?

Du ser bara ett kvitto där om du har betalat äventyret online. Har du betalat direkt till en ledare, vänd dig till din lokalavdelning och be om kvitto.

Jag ska ladda ner kvitto för en familjemedlem, var hittar jag det?

Om du står som räkningsmottagare för ert familjemedlemskap och vill ladda ner kvitto för dina familjemedlemmar så går du till Mina äventyr > Familj och klickar på "Alternativ" för den familjemedlem som du vill ladda ner kvitto för.

Jag står som admin på ett äventyr men har deltagit på det, var hittar jag mitt kvitto?

Om du är skapare/admin av ett äventyr och även deltagit och betalat för det online så kommer du kunna ladda ner ett kvitto i menyn "Alternativ".