Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet i Botkyrka inviger unik Naturparkourpark på Lida

2018-05-15

Friluftsfrämjandet och Lida Friluftsgård bygger nu en Naturparkourpark som invigs den 19 maj 2018. Förhoppningen är att fler barn och unga ska tycka det är roligt att komma ut i naturen, genom den populära grenen.

Parkour är en av Sveriges snabbast växande sporter och nu finns också Naturparkour som en ny gren inom Friluftsfrämjandet. Det är som det låter: parkour, fast med extra fokus på att ta sig från punkt A till punkt B just i naturen, på ett så snabbt, kontrollerat och effektivt sätt som möjligt. Nu byggs en unik Naturparkourpark i trä på Lida som är anpassad för såväl barn och nybörjare som de avancerade utövarna. Under invigningen den 19 maj kommer det finnas tillfälle att prova på banan med hjälp av erfarna instruktörer från Friluftsfrämjandet. 

Naturparkourparken är gratis för alla

– Vi vill utveckla Lida för dem som vill utöva en aktiv fritid. Vi ser en stor efterfrågan av platser i naturmiljö som lockar till spontanlek där barn, ungdomar och aktiva vuxna kan röra på sig.Samarbetet med Friluftsfrämjandet gör att vi kan erbjuda Naturparkour, en ny, spännande och växande sport, till alla. Det är mycket positivt för oss och går i linje med vårt uppdrag att utveckla Lida till en attraktiv plats att utöva ett aktivt friluftsliv på. Krister Kalte VD Lida/Upplev Botkyrka AB

Naturparkour har redan börjat etableras i flera av Friluftsfrämjandets lokalavdelningar runt om i landet och tagits emot med öppna armar.

–  Naturparkour lockar verkligen människor i alla åldrar, men främst barn och ungdomar. Det fina med naturparkour är att alla tränar efter sina egna förutsättningar. Vi tar tillvara på varandras olikheter och inspireras av varandra oavsett ”nivå”. Att vi tillsammans nu kunnat skapa Naturparkourparken på Lida känns fantastiskt – här kommer det sprudla av rörelseglädje framöver och förhoppningsvis också skapa en livslång kärlek till naturen, säger Susanne Ripa, projektledare på Friluftsfrämjandet

Parken invigs den 19 maj 2018 med aktiviteter som prova-på, tips och tricks från instruktörer och andra spännande aktiviteter. Invigningen arrangeras på Lida Friluftsgård av Friluftsfrämjandet lokalavdelning i Botkyrka.

– För oss i Botkyrka lokalavdelning ger Naturparkourparken en fantastisk möjlighet att erbjuda våra medlemmar och Lida Friluftsgårds övriga besökare ett bredare utbud av äventyr. Vår förhoppning är att vi nu även kan locka ungdomarna till vår verksamhet samtidigt som barnen också får nya spännande rörelseutmaningar, Hélène Lagerlöf, Ordförande Friluftsfrämjandet i Botkyrka

 

Om Naturparkour

Naturparkour är parkour ute i naturen och bygger på rörelseglädje och gemenskap. Grundfilosofin inom parkour handlar om att se varje hinder som en möjlighet till utveckling. Parkour innehåller rörelsetekniker för att ta sig över, under och förbi det som kommer i ens väg och med Naturparkour vill vi synliggöra naturen som arena för den populära träningsformen och inspirera fler att ta sig ut i naturen och uppmuntra till rörelse.

 

Info om Lida Friluftsgård

Lida är den stadsnära skogen, en plats där man både kan finna lugnet och det enkla äventyret.På Lida finns motions- och vandringsspår, stigcykling, höghöjdsbana, badplats, skidbacke, friluftsgolf och plogade naturisar. Här finns också övernattningsstugor, vindskydd och grillplatser samt värdshus och konferensanläggning. Lida Friluftsgård ligger i Botkyrka Kommun och drivs och utvecklas av Upplev Botkyrka AB, ett bolag som ägs av Botkyrka Kommun. 

www.lida.nu, Lida på Facebook @Lida.Friluftsgardoch Instagram @lidafrilufsgard 

 

Kontakt:

Lida Friluftsgård: Julia Jernberg, Marknads- och Kommunikationsansvarig, 08-599 071 04, julia.jernberg@hagelby.se

Botkyrka Lokalavdelning Friluftsfrämjandet: Héléne Lagerlöf, ordförande, 0705-22 52 62, helene.lagerlof@friluftsframjandet.se

Friluftsfrämjandet: Susanne Ripa, Projektledare, 072-142 22 38, susanne.ripa@friluftsframjandet.se

Vi tränar tillsammans!

Naturparkour lockar människor i alla åldrar, men kanske främst barn och ungdomar. Nyckeln ligger i att vi tränar tillsammans! Våra utbildade ledare sitter på kunskap och säkerhetstänk men det är i och med varandra som vi hittar inspiration till nya och spännande rörelser. Vi tränar tillsammans och efter våra egna förutsättningar. Kom och prova, men var beredd på träningsvärk i muskler och skrattgropar!

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning