Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Träffa Friluftsfrämjandet på festival

2019-04-25

Självklart hänger Friluftsfrämjandet på flera av sommarens festivaler. På bland annat Utehelg, Askersund Outdoor Festival och Utefest finns Friluftsfrämjandet på plats med äventyr och workshops. För att inte tala om vår alldeles egna friluftsfestival för våra ledare – Ledarveckan på Idre Fjäll. Vi ses i sommar!

Utehelg 17-19 maj 

På Skeviks Gård på Värmdö samlas friluftssugna familjer och nyfikna för tre friluftsspäckade äventyrsdagar!

Med Friluftsfrämjandet kan du:

  • Prova på MTB! Är du nyfiken på hur friluftsliv går till på två hjul? Tillsammans med Canyon håller Friluftsfrämjandet Prova-på-kurser i mountainbike. Testcyklar utlånas av Canyon på plats.
  • Testa Naturparkour! Är du nyfiken på att se på skogen med nya ögon. Över, under och förbi - Friluftsfrämjandet håller prova-på pass och visar hur hinder kan bli möjligheter.
  • Häng med oss! På plats finns flera av Friluftsfrämjandets härliga ledare. Kom förbi och säg hej, dela erfarenheter och träffa nya som gamla vänner.

Läs mer här.

Askersund Outdoor Festival 24-26 maj 

Askersund Outdoor Festival – för alla som gillar att vara ute. Festivalens ”lekplats” är det storslagna naturområdet kring norra Vättern och Tiveden. Såklart är vi på plats!

  • Friluftsfrämjandet erbjuder prova-på paddling i stadsnära vildmark tillsammans med våra kunniga ledare. 
  • Om du vill prova på vandring är du välkommen att följa med på en tur i Harge uddars naturreservat. Vi går på slingrande stigar i det skärgårdsnära landskapet. 
  • Barn i alla åldrar är inbjudna att vara med i Skogsmulleloppet. Spring, jogga, gå eller lunka. Alla som deltar är vinnare och får en fin medalj. 
  • Träffa Friluftsfrämjandets Eldexpert Adrian Clarke för en workshop där ni förvandlar fuktig ved, kall luft med teknik till 50 nyanser av eld.
  • Vill du grilla pinnbröd? Smaka en skvätt nykokt kaffe? Vid vårt basläger är lägerelden tänd. Säkert kommer även Skogsmulle och kanske även några av hans vänner på besök. Kom och träffa oss!

Läs mer här. 

Örebro Hike 30 maj - 1 juni

Följ med på en minnesvärd vandringsupplevelse. I månadsskiftet maj-juni arrangerar Örebrokompaniet ett vandringsevent på Bergslagsleden. Under tre dagar kommer vandrare under organiserade former att kunna njuta av minnen från istiden, mystiska jättegrottor och gamla bergsmansbyar på de totalt 54 kilometer som eventet sträcker sig över.

Läs mer här.

 

Lida Friluftsfest 8 juni

Lida Friluftsfest är dagen då Lida fylls med massor av roliga äventyr för stora som små. Under dagen anordnas det aktiviteter, workshops och prova-på inom friluftsliv, träning och hälsa. Självklart kommer vi att vara där med vårt senaste tillskott i verksamheten – Naturparkour. Det passar extra bra eftersom att det var på Lida Skogsmulle och hans vänner föddes.

  • Upptäck Naturparkour! Prova dig fram i Friluftsfrämjandets nyaste aktivitet Naturparkour, utmana din kreativitet och hitta nya vägar i skogen! Naturparkour bygger på rörelseglädje och gemenskap och är precis vad det låter som – parkour ute i naturen.

Läs mer här. 

Ledarveckan sommar 30 juni-5 juli

Är du ledare i Friluftsfrämjandet är du och din familj hjärtligt välkommen till Friluftsfrämjandets egen friluftsfestival – Ledarveckan på Idre fjäll. Första veckan i juli samlas där nästan tusen personer för inspiration, äventyr och utbildningar. En äventyrsvecka full med friluftsliv, gemenskap och tillfällen att fylla på med ideér som räcker fram till nästa gång, Ledarveckan vinter... 

Anmäl dig här.

 

Utefest 13-15 september

Tre dagar i Höga Kusten fyllda med aktiviteter, kurser och föreläsningar. Djupa skogar, kustnära berg, skimrande skärgården och mycket mer. Följ med på Friluftsfrämjandets paddlingsäventyr, vandringar eller klättringsturer. Pricken över i är ju förstås alla härliga möten med andra friluftsintresserade människor. 

Läs mer här.

 

Sweden Outdoor Festival 14-15 september 

Sweden Outdoor Festival på Billingen i Skövde är helg full av med spännande prova-på-aktiviteter, SM i utomhusmatlagning, friluftsmässa, föreläsningar, tävlingar och massa av smarrig mat. Friluftsfrämjandet är på plats och vi bjuder på flera prova-på-äventyr på vår verksamhet.

Läs mer här.

 

Låt äventyret börja.

 

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning