Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Träffa Friluftsfrämjandet på festival

2018-05-04

Självklart hänger Friluftsfrämjandet på flera av sommarens festivaler. På bland annat Utehelg, Askersund Outdoor Festival och Utefest finns Friluftsfrämjandet på plats med äventyr och workshops. För att inte tala om vår alldeles egna friluftsfestival för våra ledare – Ledarveckan på Idre Fjäll. Vi ses i sommar!

Utehelg 18-20 maj 

På Skeviks Gård på Värmdö samlas friluftssugna familjer och nyfikna för tre friluftsspäckade äventyrsdagar!

Med Friluftsfrämjandet kan du:

  • Prova på MTB! Är du nyfiken på hur friluftsliv går till på två hjul? Tillsammans med Canyon håller Friluftsfrämjandet Prova-på-kurser i mountainbike. Testcyklar utlånas av Canyon på plats.
  • Upptäcka Naturparkour! Prova dig fram i Friluftsfrämjandets nyaste aktivitet Naturparkour, utmana din kreativitet och hitta nya vägar i skogen! Naturparkour bygger på rörelseglädje och gemenskap och är precis vad det låter som – parkour ute i naturen.

Läs mer här.

 

Askersund Outdoor Festival 25-27 maj 

Askersund Outdoor Festival – för alla som gillar att vara ute. Festivalens ”lekplats” är det storslagna naturområdet kring norra Vättern och Tiveden. Såklart är vi på plats!

  • Friluftsfrämjandet erbjuder prova-på paddling i stadsnära vildmark tillsammans med våra kunniga ledare. 
  • Om du vill prova på vandring är du välkommen att följa med på en tur i Harge uddars naturreservat. Vi går på slingrande stigar i det skärgårdsnära landskapet. 
  • Barn i alla åldrar är inbjudna att vara med i Skogsmulleloppet. Spring, jogga, gå eller lunka. Alla som deltar är vinnare och får en fin medalj. 
  • Vill du grilla pinnbröd? Smaka en skvätt nykokt kaffe? Vid vårt basläger är lägerelden tänd. Säkert kommer även Skogsmulle och kanske även några av hans vänner på besök. Kom och träffa oss!

Läs mer här.

 

Ledarveckan sommar 1-6 juli

Är du ledare i Friluftsfrämjandet är du och din familj hjärtligt välkommen till Friluftsfrämjandets egen friluftsfestival – Ledarveckan på Idre fjäll. Första veckan i juli samlas där nästan tusen personer för inspiration, äventyr och utbildningar. En äventyrsvecka full med friluftsliv, gemenskap och tillfällen att fylla på med inspiration. 

Anmäl dig här.

 

Utefest 7-9 september

Tre dagar i Höga Kusten fyllda med aktiviteter, kurser och föreläsningar. Djupa skogar, kustnära berg, skimrande skärgården och mycket mer. Följ med på Friluftsfrämjandets paddlingsäventyr, vandringar eller klättringsturer. Pricken över i är ju förstås alla härliga möten med andra friluftsintresserade människor och den årliga Friluftsgalan där Friluftsfrämjandet sitter i Juryn. 

Läs mer här.

 

Sweden Outdoor Festival 15-16 september 

Sweden Outdoor Festival på Billingen i Skövde är helg full av med spännande prova-på-aktiviteter, SM i utomhusmatlagning, friluftsmässa, föreläsningar, tävlingar och massa av smarrig mat. Friluftsfrämjandet är på plats och vi bjuder på flera prova-på-aktivoteter på vår verksamhet.

Läs mer här.

 

Låt äventyret börja.

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

Kunskap, guider och tips

Se fler tips