Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

3 saker att tänka på när du väljer bärstol

Med bärstol kan även korta ben följa med på tur och det blir friluftsupplevelser för hela familjen. Men det är inte helt lätt att välja bland alla som finns på marknaden. Här är våra bästa tips för att välja rätt.

1. Barnets komfort

Att barnet sitter skönt är helt avgörande för att bärstolen över huvud taget används och att det blir ett roligt äventyr. Sittdelen ska kunna höjas, sänkas och selen justeras, så att barnet får ett bra stöd på alla sidor, men ändå komma så pass högt upp att det blir en bra utsikt.

Många stolar har stigbyglar som gör att barnet får en skön ställning som kan varieras under färd, vissa med hälskydd som gör att fötterna inte glider ur.

De flesta bärstolar har också en mjuk kudde, ett dregelskydd att luta sig mot, och ofta går det att ta av och tvätta. Ett solskydd är ett måste och ett regnskydd är en bonus.

Att barnet sitter skönt är helt avgörande för att bärstolen över huvud taget används och att det blir ett roligt äventyr. 

Kom dock ihåg att barn inte ska sitta alltför länge i bärstolen – justera barnets position emellanåt och ta många pauser och spring av er.

2. Bärarens komfort

Att bärstolen sitter skönt för dem som bär ger verkligen bra förutsättningar för en härlig tur. Alla ser vi olika ut och passform är svårt att läsa sig till. Prova dig fram!

Det är bra om rygglängden lätt kan justeras. Det är ofta mer än en person som bär under äventyret och då ska det inte bli ett stort projekt att byta sinsemellan.

Avbärarbältet ska avlasta bra för tyngden och alla remmar ska vara lätta att spänna, hitta och justera så att allting sitter optimalt.

3. Enkel att förstå och använda

Att ge sig ut med barn kräver såklart alltid lite mer förberedelser än en ensamvandring, så enkelhet är verkligen ett ledord. Välj en stol som är lätt att förstå, justera och använda och som faktiskt hjälper dig att utöva friluftsliv.

Förutom råden ovan finns flera andra smarta finesser som hjälper till. Många stolar har stödben för att du lätt ska kunna ställa ned stolen med barnet i.

Förvaringsmöjligheterna ser också lite olika ut. Kolla hur lätt den är att packa ihop så den kan hänga med i bagageluckan eller bagagehyllan på tåget eller flyget.

Bli medlem - Få upp till 25 % rabatt hos Outnorth

Som medlem får du 25 % rabatt på Bergans sortiment och upp till 20 % rabatt på övrigt sortiment hos outnorth.se. Här hittar du allt från barnkläder till vandringsbyxor, tält och mycket mer. Bli medlem

Hitta äventyr för barn

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning