Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Långfärdsskridskor

Med Friluftsfrämjandet Kristinehamn kan du åka på ett av Sveriges issäkraste åkområden. Ledarledda skridskoturer arrangeras under veckosluten från mitten av december till mitten av mars när det finns åkbara isar. Vid bra isförhållanden kan turer även förekomma andra veckodagar.

För att deltaga på våra turer

Ska du vara medlem i Friluftsfrämjandet, betalat säsongsavgiften och tagit del av grundläggande kunskap vid åkning på naturisar.

Har du frågor om grundläggande kunskap vid åkning på naturisar? Kontakta Elisabet Falemo eller Niclas Höglund. Ett bra tillfälle att skaffa sig grundläggande kunskap är att komma på Kick-off tillfället (se aktivitetskalendern).

Information om kommande turer lämnas på Skridskonätet.
Meddelande om tur läggs in senast kl 19.00 kvällen innan gäller både helg och vardagsturer.

Information om kommande turer, kick-off långfärdsskridskor och inbetalning säsongsavgift lämnas i aktivitetskalendern på vår webbplats. ( Anmälan och betalning säsongsavgift kommer inom kort).

Ett åkområde med många möjligheter

Blandningen med sjöar av olika storlek och djup gör att de fryser i olika perioder. Vår största sjö Vänern kan ge nyis långt in på vintern. Vänern har många spännande och intressanta utflyktsmål och är ett innanhav med skärgårdsområden. Det finns nästan alltid åkbar is mellan december och mars.

Välkommen ut på våra långfärdsskridskoturer och låt äventyret börja!

Niclas Höglund

Kontaktperson Långfärdsskridsko

niclas.hoglund@friluftsframjandet.se

0705-606 538

Säkerhet

KUS - Kunskap, Utrustning och Sällskap är viktig vid långfärdsskridskoåkning och annan vistelse på is. Åk aldrig ensam, gärna fler än två. Långfärdsskridsko gör sig bäst i sällskap.

Läs mer

Hyr långfärdsskridskor

Lokalavdelningen har fyra par långfärdsskridskor för uthyrning. Långfärdsskridskorna är anpassade för vandringskängor och pjäxor som är stabila och har en universalbindning med pumpspännen typ snowboard. Pris per dygn är 100 kr.