Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Vi skapar roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Året runt och för alla. Välkommen du också

Film om Bergslagen Hike 2021

Vill du vandra med andra och kanske få lite sköna tips på vägen? Häng med Friluftsfrämjandet på Bergslagsleden Hike i höst. 28-29 augusti.


Karttjänst för cykelsugna

Inför andra sommaren med pandemin och allt fler som söker sig ut i skog och mark lanserar Bergslagen Cycling en ny digital karta. – Vår ambition är att vara bäst i landet och att fler ska upptäcka vårt fina län på cykel, säger Simon Tullstedt, projektledare i ett pressmeddelande.


Skrev Skogsmulle-pjäs för barn i staden

Gösta Frohms Skogsmullestiftelses stipendium 2021 går till Ingela Nyberg, ideell ledare i Skogsmulle och skogens värld, Friluftsfrämjandet Örebro. Hon tilldelas stipendiet om 10 000 kronor för en nyskapade insats för Friluftsfrämjandets verksamhet för barn.


Bergslagsleden Hike

Sista helgen i augusti har Friluftsfrämjandet Örebro med stöd av Region Örebro län, planerat att genomföra ”Bergslagsleden Hike 2021”. Ett vandringsevent för alla.


P4 Örebro genom isen

P4 Örebros reporter går genom isen med Stina Bouvin


Intervju med Stina Bouvin

Hör Stina Bouvin i P4 Örebro


Sju av tio politiker i Örebro län vill friluftsmärka skolor

I en undersökning genomförd av Friluftsfrämjandet efterfrågar fler än sju av tio kommunpolitiker i Örebro län, 71 procent, en friluftsmärkning för förskolor och skolor.


Artikel i NA

Artikel i Nerikes Allehanda om reflexvandringen


Vi försvarar medlemsantalet

2020 har hittills varit ett speciellt år. Det började med en snöfattig vinter, och sen kom covid-19. Trots det så försvarar vi vårt medlemsantal.


Gratis Mini-magasin om friluftsliv och allemansrätten

Sommaren 2020 verkar friluftsliv bli omåttligt populärt och många dammar av sina Skogsmulle-kunskaper. För att stötta intresset för friluftsliv och samtidigt påminna om allemansrätten har Friluftsfrämjandet tagit fram publikationen ”Friluftsliv – inspiration, sommaren 2020” med tips och kunskap till den som vill ut i naturen och som kommer spridas fritt hela sommaren.

Visa ytterligare 10 sidor