Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Aktiviteter 2024

>> Ta del av våra aktuella äventyr och aktiviteter här.

BARNVERKSAMHET
Skogsknopp, Skogsknytte, Skogsmulle, Strövare och Frilufsare
Barnaktiviteterna vänder sig till barn i åldrarna 2-13 år. Barnaktiviteterna förutsätter att vi har ledare. Lediga platser i våra barngrupper publiceras i aktivitetshanteraren. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss för frågor, eller kanske för att starta en egen grupp!

Kontakta Märtha Medhammar via e-post martha.medhammar@friluftsframjandet.se

MOUNTAINBIKE
Cykling för både vuxna och barn kortare och längre turer året runt. Aktuella turer annonseras på Friluftsfrämjandet Kalmar Ölands Facebooksida samt i äventyrshanteraren här på hemsidan.

Ansvarig: Ulrika Persson, tfn 070-779 25 69

LÅNGFÄRDSSKRIDSKOR
När det finns lämplig is på Kalmarsund eller insjöar finns möjlighet att åka långfärdsskridskor på lördagar och söndagar. Vi ingår i nätverket "Långfärdsskrinnarna i Sydost" (LSS) som har israpportering och turledare. Som medlem i Friluftsfrämjandet blir du medlem i LSS till reducerat pris, och har dessutom en extra försäkring under aktiviteten. Hör av dig om du är intresserad.

Ansvarig: Stefan Larsson, 073-211 06 63, stefan.larsson@jaark.se

VANDRINGAR
Året runt arrangeras olika typer av vandringar. Måler är att erbjuda vandringar en gång i månaden på helger samt vandringar på tisdagar varje vecka och onsdagar med transport i minibussar så länge finansiering finns. Uppehåll under några sommarveckor samt över jul och nyår.

De aktuella vandringar annonseras i äventyrshanteraren på hemsidan samt på Friluftsfrämjandet Kalmar Ölands Facebooksida 

Ansvarig: Bente Transö, 073-535 36 31

ÄVENTYRLIGA VUXNA
Äventyrliga vuxna arrangerar aktiviteter för vuxna som vill komma ut i naturen och ägna sig åt friluftsliv tillsammans, såsom vandringar och övernattningar i vackra naturskyddsområden, fågelskådning, sälsafari och kanotpaddling.

Ansvarig: Amanda Wilsson, amanda.wilsson@friluftsframjandet.se

"HÄNG MED OSS UT!"
Häng med oss ut Kalmar är ett samarbete mellan Kalmar kommun och Friluftsfrämjandet Kalmar - Öland. Deltagarna får möjlighet att i en anpassad friluftsgrupp testa på en mängd olika friluftsaktiviteter. Alla deltar på sina villkor med stöd av ledare som är vana att möta målgruppen. Gruppen vänder sig till de som finns inom socialpsykiatrins verksamhetsområde och är över 18 år. 

Instagram: hang_med_oss_ut_kalmar
Ansvarig: charlotte.lindquist@friluftsframjandet.se

KAJAK
Ambitionen är att under 2024 även kunna erbjuda ledarledda kajakturer. Inom kort finns en släpvagn för transport av kajak och kanot i föreningen. Kommande turer publiceras i våra äventyr. 

KANOTUTHYRNING
Kanoter finns till uthyrning för medlemmar. Läs mer under Om oss i vänsterspalten.

Ansvarig: Bente Transö 073-535 36 31

>> Ta del av våra aktuella äventyr och aktiviteter här.