Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Barnverksamhet

Friluftsverksamheten för barn är indelat i olika ålderskategorier. I Norrtäljes lokalavdelning har vi barngrupper i Norrtälje och Edebo.  Vi vill gärna ha fler grupper och till det behöver vi ledare, är du intresserad hör av dig till astrid.landgren.patterson@friluftsframjandet.se

Vi träffas ungefär mars - maj samt augutsi - november. 

Skogsknopp Vi upptäcker naturen i närområdet tillsammans med mamma, pappa eller annan vuxen som är med. Här är korta ben en fördel, man är närmare alla roliga kottar och spralliga myror – och mossan är mjuk om man trillar. Barnen är 1-2 år. Ingen grupp HT 2021, vill du starta en till våren 2022? 

Skogsknytte är för barn från tre års ålder. Tillsammans med ledare och föräldrar får de utforska i sin egen takt, med hela kroppen och med alla sinnen. Barnen är 3-5 år. Vi har två Skogsknytte grupper hösten 2021, Älvorna (barn födda 2016-2017) och Pysslingarna (födda 2018-2019). 

Skogsmulle är vår friluftsverksamhet för barn från cirka 5 år. Här får de genom lekar upptäcka naturen och lära sig om skogens vanligaste växter och djur.Det finns en Skogsmullegrupp hösten 2021, men det finns många barn i kö, vill du starta ytterligare en grupp våren 2022? 

Strövarve är för barn från 6 år och det finns 1 grupp i Norrtälje, Ekorrarna barn födda 13-14. Här får man testa att göra upp eld, bygga vindskydd, hantera kniv och yxa – till och med laga sin egen mat över öppen eld. Strövare är helt enkelt en verksamhet där barnen tillåts fortsätta leka och utvecklas samtidigt som de får allt större friluftskunskap!

Frilufsarna är de lite äldre barnen och här har vi en grupp i Edebo och en i Norrtälje. håller. Här får man testa att göra upp eld, bygga vindskydd, hantera kniv och yxa – till och med laga sin egen mat över öppen eld. Frilufsarna är helt enkelt en verksamhet där barnen tillåts fortsätta leka och utvecklas samtidigt som de får allt större friluftskunskap! 

Våra barngrupper i Norrtälje är bokningsbara via webben ca 1 månad innan termins start. 

Har du några frågor eller bli ledare kontakta: 

astrid.landgren.patterson@friluftsframjandet.se