Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Barnverksamhet

Friluftsverksamheten för barn är indelat i olika ålderskategorier. I Norrtäljes lokalavdelning har vi barngrupper i Norrtälje, Älmsta och Edebo.  Vi vill gärna ha fler grupper och till det behöver vi ledare, är du intresserad hör av dig till oss!

Öppna Skogsgläntan startar hösten 2018 i Norrtälje. 

Skogsknopp startar hösten 2018 i Norrtälje. Vi upptäcker naturen i närområdet tillsammans med mamma, pappa eller annan vuxen som är med. Här är korta ben en fördel, man är närmare alla roliga kottar och spralliga myror – och mossan är mjuk om man trillar. Barnen är 1-2 år. Träffens längd är ca 1 timme mellan kl.9-10 på lördagar.

Skogsknytte är för barn från tre års ålder. Tillsammans med ledare och föräldrar får de utforska i sin egen takt, med hela kroppen och med alla sinnen. Barnen är 3-5 år. Träffens längd är 2 timmar mellan kl.10-12 på lördagar  i Norrtälje. 

Skogsmulle är vår friluftsverksamhet för barn från cirka 5 år. Här får de genom lekar upptäcka naturen och lära sig om skogens vanligaste växter och djur. Vi har tyvärr inga Mulle grupper men vi skulle gärna vilja att det fanns. Träffens längd är ca 2 timmar mellan kl.10-12 på lördagar i Norrtälje. 

Strövarve är för barn från 6 år och finns i Norrtälje, Älmsta och Edebo. Här får man testa att göra upp eld, bygga vindskydd, hantera kniv och yxa – till och med laga sin egen mat över öppen eld. Strövare är helt enkelt en verksamhet där barnen tillåts fortsätta leka och utvecklas samtidigt som de får allt större friluftskunskap!

Våra barngrupper i Norrtälje är bokningsbara via webben och vi hoppas att de andra grupperna snart är det också. 

 Vill du veta mer om vår barnverksamhet skicka ett mail till

astrid.landgren.patterson@friluftsframjandet.se