Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Barnverksamhet

Friluftsverksamheten för barn är indelat i olika ålderskategorier. I Norrtäljes lokalavdelning har vi barngrupper i Norrtälje och Edebo.  Vi vill gärna ha fler grupper och till det behöver vi ledare, är du intresserad hör av dig till astrid.landgren.patterson@friluftsframjandet.se

Vi träffas ungefär mars - maj samt augutsi - november. 

Skogsknopp Vi upptäcker naturen i närområdet tillsammans med mamma, pappa eller annan vuxen som är med. Här är korta ben en fördel, man är närmare alla roliga kottar och spralliga myror – och mossan är mjuk om man trillar. Barnen är 1-2 år. Ledare VT23: Madeline 

Skogsknytte är för barn från tre års ålder. Tillsammans med ledare och föräldrar får de utforska i sin egen takt, med hela kroppen och med alla sinnen. Barnen är 3-5 år. Ledare VT23: Pontus, Oskar och Emelie för  Pysslingarna (födda 2018-2019). 

Skogsmulle är vår friluftsverksamhet för barn från cirka 5 år. Här får de genom lekar upptäcka naturen och lära sig om skogens vanligaste växter och djur. VT23 är lAstrid, Anders, John och Sofia ledare för Älvorna (födda senare delen av 2016 och 2017). 

Strövarve är för barn från 6 år och det finns 2 grupper i Norrtälje, Här får man testa att göra upp eld, bygga vindskydd, hantera kniv och yxa – till och med laga sin egen mat över öppen eld. Strövare är helt enkelt en verksamhet där barnen tillåts fortsätta leka och utvecklas samtidigt som de får allt större friluftskunskap.

Ekorrarna barn födda 13-14. Ledare: Micke, Robin och Tina.

Lokatterna barn födda 2015 och 2016. Ledare Joy, Kerstin, Susanne och Robin. 

Frilufsarna är de lite äldre barnen och här har vi en grupp i Edebo och en i Norrtälje. håller. Här får man testa att göra upp eld, bygga vindskydd, hantera kniv och yxa – till och med laga sin egen mat över öppen eld. Frilufsarna är helt enkelt en verksamhet där barnen tillåts fortsätta leka och utvecklas samtidigt som de får allt större friluftskunskap. Ledare i Edebo Anna och Åsa och i Norrtälje Mia, Annika och Thomas.

Har du några frågor eller bli ledare kontakta: 

astrid.landgren.patterson@friluftsframjandet.se