Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

7 jättebra saker med blåsiga dagar

Vissa rusar in, andra rusar ut. Det är ju lite en smaksak det där med höstvindar. Men faktum är att det finns så många äventyr som bara är möjliga på riktigt blåsiga dagar. Här listar vi sju skäl att gå ut när det blåser. Vilken tror du blir din favorit i höst?

1. Du kan få pirr i magen

Ställ dig på en öppen plats, sträck ut armarna och känn hur de rycker under fötterna och hur vinden tar ordentligt tag i magen. Vad stark den är!  

2. Du kan ta fram draken

Att flyga drake utan vind är jättesvårt. Så passa på!  

3. Du kan börja om

Har du något bekymmer eller råkat snubbla på en dålig dag? Prova blåsa bort den. Det är mycket power i höstvindar ska du veta. Kanske känns bekymret lite lättare efter vinden blåst igenom dig en stund.  

4. Du kan kasta loss

Sätt ett löv på en barkbåt och se den segla (eller kanske surfa?) iväg. Mot horisonten och vidare! 

5. Du kan få ny luft i lungorna

Att ta djupa andetag är jättebra för att slappna av, och höstluften känns alltid frisk och härlig. Ta en stund i blåsten och andas ända ned i magen. Gapa, om du törs! 

6. Du kan hamna i lövkonfetti

En vacker dag kommer vinden vinna över de vackra och envisa löven som klamrar sig fast på träden. Och då är det där du vill stå – under en supernova av höstlöv, i snurrande virvlar och total lövlycka!  

7. Du kan titta på Skogsmulle-TV, special edition

Ligga raklång på marken och titta uppåt är en avslappnande klassiker. Men i blåst? Woah! Molnens häftiga fart, träden som svajar åt olika håll, fåglar som seglar på vindarna. Håll i dig i grästuvorna säger vi bara. Vem tar med snacks? 

Illustration: Lars Bällsten
Färg: Affe Steinsvik 

Skogsmulle

–Vi hörde vårfåglarnas sång och alla barnen fick hälsa ”Välkommen hem” till dem – för de hade ju flugit jättelångt för att inte frysa på vintern, och nu äntligen kommit tillbaka. Så där är det alltid när jag träffar barnen i skogen – vi upptäcker allt möjligt, från mossans djup till tallens topp.