Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skridskoskola för barn och vuxna

Älska känslan att få fart under skridskorna och susa fram över isen. Lite pirrigt att släppa sargen och vingligt i början förstås, men innan du vet ordet av åker du skridskor baklänges, på ett ben och snurrar runt med ett leende från öra till öra.

Det är aldrig för sent att lära sig att åka skridskor. I Friluftsfrämjandet finns skridskoskola för både barn som vuxna nybörjare. I skridskoskolan lär du dig skridskoåkningens grunder, övar teknik och leker dig fram på isen tillsammans med andra. 

Att lära sig nya saker är både lättare och roligare genom lek, så aktiviteterna fokuserar på att ha roligt tillsammans genom rörelselekar samtidigt som du tränar och får kunskap i skridskoteknik.   

Vad du får i skridskoskolan

  • Lära dig att åka skridskor, på en spolad bana utomhus eller i en ishall 
  • Nya vänner och härlig gemenskap med andra som också vill lära sig åka skridskor 
  • Ett tryggt äventyr på isen med utbildade och erfarna skridskoledare  

I skridskoskolan övar du med erfarna ledare grunderna i skridskoåkning. Att åka framåt, bromsa, svänga, vända och åka bakåt. Ni lär och har roligt på isen genom lek, ofta lekar som du redan känner igen från att ha gjort dem på marken, utan is under fötterna. Ni är hela tiden i rörelse för att hålla er varma.  

Lektionerna har ibland olika nivåer beroende på dina förkunskaper, eller så kan varje övning göras på lite olika sätt baserat på din skridskovana. När du kan köra rakt fram, svänga och stanna kanske du kan börja träna överstegsåkning, snabba hockeystopp, åka baklänges, konståknings-piruetter.  

Roliga, lärorika och trygga skridskoäventyr i grupp

Att gå i skridskoskola med Friluftsfrämjandet gör att äventyret blir roligt, tryggt och lärorikt. Alla ledare är utbildade och har god erfarenhet av att planera och genomföra just skridskoskola och delar mer än gärna med sig av sin kunskap och åkteknik. De vet hur skridskoskolan ska utföras på ett säkert sätt, att ni har en bana att åka på och hur du behöver förbereda dig. När du anmäler dig till skridskoskolan är du i trygga händer.

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8000 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem! Bli medlem

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning