Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Var med i Bucketlist-tävlingen: [#sovaute] ⛺️

2018-05-23

Vi har hela 365 nätter om året och Sverige kryllar av vackra platser. Borde vi inte kunna tillbringa fler av dem utomhus i naturen? Vi vill gärna tro det. Tillsammans med våra partners Bergans of Norway, Outnorth och Light my fire utlyser vi därför en tävling som heter #sovaute. Förutom att du helt automatiskt belönas med underbara utenätter är du också med i utlottning av riktigt fin friluftsutrustning. Låt äventyret börja.

Det är något visst med att sova ute. I naturens alla ljud med frisk luft på kinderna och sen vakna till gryningens mystik – det är som friluftsäventyrets prick över i. Vi önskar egentligen bara att de blev ännu fler. Därför introducerar vi nu, tillsammans med våra partners Bergans of Norway, Outnorth och Light my fire, tävlingen #sovaute.

Hur går det till?

Alla som bockar av minst 4 olika sätt att sova ute på blir #utesovare, och deltar då i utlottningen av friluftsutrustning från Bergans, Outnorth och Light my fire. Utrustning vi hoppas ska skapa ännu bättre möjligheter för er att få så mycket friluftsliv i livet som möjligt.

  • För att delta börjar du med att sova ute – förstås!
  • Varje utenatt lägger du upp i sociala medier och taggar med #sovaute, #friluftsfrämjandet #bergansofnorway #outnorth #outnic. Vinnare lottas ut i slutet av juni, juli och en supervinnare i slutet av augusti. 

Hur kan du #sovaute? Inspiration kommer här! 

1. Sov ute – hemma 

Ibland är det inte alls långt till de härligaste äventyren. Kanske rent utav precis utanför dörren. Hitta en mysig plats under björken på tomten, busken innan nästa granne eller bredvid blomsterrabatten. Har du ingen trädgård kanske det går att ligga raklång på balkongen?

2. Sov i tält ute i naturen

Byt ut stugan, husvagnen, bilen eller vandrarhemmet mot det älskade och klassiska tältet. En unik känsla, doft och ljud som bara finns och känns inifrån ett tält. Det bara måste upplevas, och Sverige är fullsmockat av enastående platser att sätta upp det på, från norr till söder. En av allemansrättens allra guldkantigaste förmåner.

3. Sov i hängmatta

Välj en härlig plats mellan träden att sätta upp din friluftshängmatta, eller använd den du har i trädgården. Det ser så behagligt ut, den där tuppluren från sommarfilmerna – med hatten över ögonen, ett timotejstrå som sticker ut från mungipan och boken som med slumret lagts på magen. Det måste ju vara minst lika härligt på natten, eller hur? Experterna säger; jaaa!

4. Sov under bar himmel

Blicka upp i skymningen och se hur sommarnattens stjärnor sakta visar sig. Få saker slår att somna under bar himmel – där det känns precis hur mycket en del av stora universum vi är. Storslaget! Kom ihåg att välja en plats så skyddad från elektriskt ljus som det går, för en maximal upplevelse!

5. Sov under en tarp / i vindskydd

Mellan den bara himlen och tältet finns ett tredje sovsätt, som ger lite skydd från väder och vind – utan att förlora känslan av att sova mitt ute i naturen! Hitta ett vackert beläget vindskydd och slå dig till ro, eller ta med dig en tarp och slå upp den mot den vy du både vill somna och vakna till.

6. Sov på en öde ö

”Är man på en öde ö ska man väl va där i 7 år åtminstone”, förklarade Pippi Långstrump innan hon slängde i en flaskpost i vattnet. Om du hittat en öde ö, men kanske i har 7 år på dig så vill vi ändå understryka att en natt går minst lika bra. Lämna en färdplan till någon på fastlandet och njut av avskildheten – du och naturen. Eller ta med en vän och bocka av även nästa #sovaute-sätt…

7. Bjud med någon som aldrig sovit ute

Väldigt många har aldrig sovit ute någon gång – kanske inte har vanan sedan barnsben, eller så har möjligheten aldrig dykt upp. Det känns förstås mycket lättare att prova något nytt ifall man får med sig någon som gjort det förut. Så ta chansen som kunskapsbärare att sprida lite friluftsglädje- och erfarenhet! Naturen gör som sagt så mycket gott med oss människor, och ju fler som hittar dit desto mer folkhälsa och livsglädje kan vi skapa tillsammans! För att inte tala om minnen för livet.

 

Tävlingsvillkor:

Friluftsfrämjandet och våra samarbetspartner har rätt att dela bilderna i samband med kampanjen #sovaute.

Bilden måste vara tagen inom tävlingsperioden, inga gamla bilder räknas. Nätterna ute behöver inte ske i den ordning som vi presenterar utan ordningen är helt fri.

 

Låt äventyret börja.

 

#Sovaute är möjligt tack vare våra samarbetspartners:

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning