Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulle och plastutmaningen

2019-12-06

Friluftsfrämjandet är en av vinnarna i Lidl Future Initiatives, 2019. Utmärkelsen innebär att Friluftsfrämjandet, med finansiellt stöd av Lidl, 2020 kan genomföra projektet ”Skogsmulle och plastutmaningen”.

Motiveringen till Friluftsfrämjandets utmärkelse löd:

”Plast är svårt och komplext. Kan vi göra det enklare att förstå plastutmaningen genom att ta hjälp av en välkänd figur som Skogsmulle? Projektet vill med ett lekfullt förhållningssätt lära barn om plastens påverkan på vår natur. Och lyfta de utmaningar som vår plastanvändning innebär.”

Friluftsfrämjandet är stolta och mycket glada över att få denna utmärkelse, och det finansiella stödet som möjliggör projektet Skogsmulle och plastutmaningen.

Friluftsfrämjandets syfte med projektet är att utveckla barns engagemang mot miljöförstöring, genom fokus på plastutmaningen. Rent konkret innebär projektet att Friluftsfrämjandet ska ta fram och sprida berättelsen ”Skogsmulle och plastutmaningen”, i form av en bok. Berättelsen ska vara positiv och vardagsnära, samt rikligt illustrerad. Tillhörande lekar ska vara roliga och lärorika.

Övriga fyra vinnare är Karlstad universitet, Rise IVF, KTH Kemisk Återvinning och Rise.

Skogsmulle® är barnens vän i skogen. Långt innan försurning, biologisk mångfald och Parisavtal var på tapeten blev den lille mysige figuren i vit näverhatt och lingonfärgad orrfjäder en känd miljökämpe. Skogsmulle används för att leka, sjunga och berätta om naturen. När Skogsmulle lär barn att vara aktsamma i det lilla perspektivet grundläggs en förståelse för vår inverkan på miljön. 2/3 av allmänheten i Sverige (18–79 år) vet vem Skogsmulle är (hjälpt erinran), enligt Sifo (mars 2019).

Läs pressmeddelandet De vinner Lidls hållbarhetspris – delar på 10 miljoner kronor

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning