Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet lyfter relationen till naturen i ny bok för unga

2019-09-20

Vad håller ni på med? – en bok om klimatångest, framtidens utmaningar och om att hitta sin styrka i naturen. I dagarna publicerade bokförlaget En Bok För Alla en antologi om klimatet. I den bidrar Friluftsfrämjandet med en novell om naturen – en plats där vi kan hitta gemenskap och kraft till livets hinder. Novellen är ett av många fina bidrag skrivna av bland andra Greta Thunberg, Annika Norlin och Herman Geijer.

I dagarna kom en ny bok ut i butikerna. Med en röd pärm på sidor av miljövänligt papper finns texter skrivna av författare, miljöaktivister, zombieöverlevnadsexperter och poeter. Den handlar om den klimatkris vi befinner oss i och som belyser frågan från olika håll. Bokens syfte är att väcka tankar och fånga upp engagemang hos unga, både på fritiden och i skolan med tillhörande lärarhandledning.

Friluftsfrämjandet har bidragit med det vi är som bäst på. Att sprida naturens positiva påverkan på människan. Det är i naturen vi hittar samvaro, gemenskap och styrka när andra delar av livet och samhället tär på energin. 

 

Mer om boken

Kanske är det lika bra att bara ge upp direkt och invänta det oundvikliga slutet i lugn och ro? Eller finns det hopp om framtiden? Kan klimatpsykologer och zombieöverlevnadsexperter ge oss verktyg för att förbättratillvaron? Och kan litteraturen och konsten vara de krafter som ger oss mod att stå upp för det som är viktigt på riktigt? Med dystopiska berättelser, iskall vrede men också upplyftande fakta, spirande kärlek och skratt har några av vår tids största författare, musiker, serietecknare, poeter och aktivister tagit sig an klimatfrågan.

Vad håller ni på med?

"En klimatantologi som använder litteraturens kraft för att väcka tankar och fånga upp engagemang hos unga. Boken har som utgångspunkt att litteratur bidrar med en fördjupad förståelse som utgör skillnaden mellan att känna till klimatkrisen och att på djupet förstå dess betydelse." Till bokhandeln!

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning