Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Upptäck äventyret – ät ute

2019-09-23

Ledda av hungriga magar och upptäckande smaklökar tar vi oss ut på äventyr. Låt oss inspirera varandra med god mat, härliga tips och höstnjut! Dela stunden på sociala medier med taggen #ätaute. Taggar du din bild är du dessutom med i tävlingen om fina priser från våra partners Bergans, Outnorth och Light My Fire.

Korv och marshmallows, 
en flott trerätters eller bara lite finfika. 

Nära eller långt in i skogen.

 

Hur går det till?

Alla är välkomna att delta i kampanjen #ätaute. Grilla, steka, bre eller koka. I trädgården eller långt in i skogen. Ensam eller tillsammans med andra. Hur du väljer att äta ut spelar ingen roll, men om du tar ett foto och publicerar det i sociala medier med taggen #ätaute så deltar du i tävlingen om fina friluftsprylar från Friluftsfrämjandets partners Bergans, Outnorth och Light My Fire.

Inspiration och tips!

Längre ned har vi fyllt på med goda recept, teknik för den som vill göra upp en eld och annat smått och gott för en matstund ute. Här hittar du dessutom en receptsamling utan de vanligaste allergenerna – och om du vill så går recept nästan alltid bra att byta ut till vegetariska alternativ. Saknar du något? Sprid kunskapen, receptet eller platstipset vidare med #ätaute-taggen. Håll koll på Friluftsfrämjandets Instagram under tiden – där kommer vi sprida ännu mer #ätaute-tips under oktober.  

Våra partners

Partners-loggortillwebb.jpg

Nått gott att äta

Receptsamling

Hämta hem nio smarriga recept som mättar magen i stort och smått. Alla recepten är fria från de 8 vanligaste allergenerna och laktos och gluten. I samlingen hittar du även information om vanliga allergiska reaktioner och hur du ska agera ifall de uppstår. Smaklig måltid! Ladda ned här

Innan du går ut

Eld i alla väder

Friluftsfrämjandets eldexpert går igenom grunderna för att göra upp en bra, och säker, eld. Alltifrån underlag för kyliga kvällar och vad som finns i ett eld-kit till en ordentlig släckning.

Läs mer

Så tar du hand om skräp och matrester

Skräp hör inte hemma i naturen. För naturen och djurens skull är det självklart att allt skräp läggs i en påse som tas med hem, eller i alla fall till en soptunna.

Läs mer

Rätt kläder ute

Oavsett om det är varmt eller kallt fungerar det bäst att klä sig i flera lager. Då kan du lägga på eller ta bort ett eller flera lager om vädret förändras eller om du rör dig olika mycket.

Läs mer

Fem tips när du lagar mat på stormkök

• Lär känna ditt stormkök innan du ger dig ut. Det kan vara i en park eller i trädgården.

• Anpassa storleken på grytorna till hur många du ska laga mat till.

• När det kokat upp – koka med reducerad låga för att spara bränsle.

• Stek hellre lite mindre åt gången än mycket – det ger bättre stekyta och går snabbare.

• Laga exempelvis köttfärssåsen först och låt den stå ovanpå pastavatten för att den ska hålla värmen under tiden som pastan kokar.

Ta del av det roliga!

Som medlem får du en prenumeration av populära magasinet friluftsliv, attraktiva medlemserbjudanden, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer! Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag!

Bli medlem

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning