Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Ny Skogsmulle-stig invigs på Kullaberg

2019-02-15

Barnens vän i naturen, Skogsmulle, inviger på tisdag sin alldeles egna stig på Kullaberg. På den stora dagen får alla barn med sina vuxna chans att träffa Skogsmulle, upptäcka naturreservatet, testa Skogsmulles hinderbana och smaka mullegodis.

Friluftsfrämjandet vill att så många som möjligt ska få lära känna naturen. Förutom organisationens 7000 ideella ledare som visar ut på massor av äventyr varje år, så har barnen sin alldeles egna guide. Skogsmulle har visat över 2 miljoner barn sitt hem, berättat om allemansrätten och lockat till rörelseglädje i naturen. Nu invigs Skogsmulles stig på Kullabergs naturreservat, för att barn ska få lära sig mer om allemansrätten, upptäcka nya platser i området, öka förståelsen för reservatsregler och förstås komma ut på massor av lekfulla naturuppdrag.

Att Skogsmulle får en egen stig ser Friluftsfrämjandet som positivt både för att fler ska få chans att upptäcka sin närmiljö, och för barns hälsa och miljömedvetenhet idag och framåt.

– Att barnen och Skogsmulle får en egen stig här på Kullaberg känns otroligt fint. Vi vet idag hur viktigt det är att barn får lära känna naturen när de är små – både för att kroppen mår jättebra där, men också för att de i större grad bryr sig om naturen som vuxna och återvänder då till naturen för återhämtning och friluftsliv. Skogsmulle har alltid agerat som barnens trogna vän, och vi hoppas att stigen ska locka ännu fler familjer att upptäcka naturen här på Kullaberg och på ett roligt sätt lära sig mer om allemansrätten, säger Lovisa Cederström, Friluftsfrämjandet Helsingborg-Kullabygden.­

Skogsmulle inviger Skogsmulles stig den 19 februari kl. 13.00 vid stora parkeringen strax innan naturum Kullaberg. Friluftsfrämjandet bjuder på Mullegodis och efter invigningen kan besökarna följa med Friluftsfrämjandets ledare på en kortare vandring eller testa Skogsmulles hinderbana. Invigningen är ett samarrangemang med naturum Kullaberg.

 

Kontakt:

Lovisa Cederström, Friluftsfrämjandet Helsingborg-Kullabygden
073 082 76 97, lovisa.cederstrom[at]friluftsframjandet.se

Cajsa Rännar, tf pressansvarig Friluftsfrämjandet
070 306 25 28, cajsa.rannar[at]friluftsframjandet.se

 

Hitta äventyr för barn

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning