Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Lovisa Cederström och Katarina Knutsson Lennerstedt får Gösta Frohms Stipendium 2018

2018-03-20

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse har vid sitt årsmöte den 11 mars 2018 beslutat om ett delat stipendium för året. Ur Gösta Frohms Skogsmullestiftelsefond delas 5 000 kronor ut till vardera stipendiaterna Katarina Knutsson Lennerstedt och Lovisa Cederström.

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse bildades 1986 av Gösta Frohm, som var visionär och framhöll att vistelse i naturen genom rörelse, lek och äventyr för små och stora människor är friskvårdande. Stiftelsens ändamål är att främja detta genom att årligen dela ut ett stipendium till den eller de ledare som bedöms ha gjort en nyskapande insats för Friluftsfrämjandets barnverksamhet. I år får Katarina Knutsson Lennerstedt från Öckerö och Lovisa Cederström, Helsingborg, Gösta Frohms Stipendium.

– Vi har valt Katarina för att hon är en inspirerande ledare som med sitt engagerade sätt lyckats få igång nya barnverksamheter. Hon medverkade vid framtagningen av handledning och utvecklande av Öppna Skogsgläntan för barn 0–2 år och föräldrar. Katarina är även kursledare och har medverkat till att arbeta fram utbildningsplaner för Skogsmulle i Förskolan. Fjällfina är en figur som står henne nära och hon berättar om fjällen för barnen på ett fantasifullt sätt, både i fantasi och verklighet. 

– Lovisa har vi valt för att hon är en eldsjäl som lyckats fånga nya målgrupper i arbetet med Meningsfull väntan, där hon startat verksamheter för barn, unga och familjer som är nyanlända. Lovisa är även mentor för en av de nyanlända ungdomarna som medverkar i aktiviteterna, där även äventyrliga familjen ingår. Lovisa inspirerar till nya möten i naturen för nyanlända både barn och vuxna, som även lär sig svenska genom Naturen och Allemansrätten. 

Stipendieutdelningen äger rum i samband med en familjefriluftsdag vid Lida Friluftsgård i Botkyrka lördagen den 22 september 2018 kl. 14.00.

Läs gärna mer om Skogsmullestiftelsen på: www.friluftsframjandet.se/skogsmullestiftelsen

Jill Westermark,
ordförande i Gösta Frohms Skogsmullestiftelse
Telefon: 070- 787 04 52
E-mail: skogsmullestiftelsen@friluftsframjandet.se