Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet presenterade verksamhet på Nordisk Inkluderingsdag

2019-12-16

Friluftsfrämjandet deltog på Nordisk Inkluderingsdag på Voksenåsen i Oslo på inbjudan från Norsk Friluftsliv. Till årets Inkluderingsdag kom organisationer och projekt som verkar i natur och urbana utomhusområden från Finland, Sverige, Danmark och Norge.

Nyligen antog Nordiska Rådet en gemensam handlingsplan för friluftslivet, där integration, hållbart nyttjande av naturen, utomhuspedagogik och tätortsnära friluftsliv är prioriterade teman. Till årets Nordisk Inkluderingsdag kom organisationer och projekt från Finland, Sverige, Danmark och Norge som har använt natur, friluftsliv och urbana utomhusområden till att skapa nya arenor för att bemästra utmaningar och skapa ett mer inkluderande samhälle för ungdomar, barn, fd fängelseinterner och funktionshindrade.

”I de nordiska länderna har vi liknande kulturell relation till naturen. Vi kan lära oss mycket av varandra när det gäller att inkludera fler i friluftslivet. Därför är det värdefullt för Friluftsfrämjandet att delta på Nordisk Inkluderingsdag för att få del av andras kunskap och inspiration, dela med oss av våra lärdomar och knyta kontakter.” – Lotta Norberg

Lotta presenterade Friluftsfrämjandets arbete med inkludering, bl.a. utbildningen Anpassat ledarskap tillsammans med Scouterna - för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionshinder, naturparkour - en aktivitet som intresserar många unga, Skogshjältarna - vår utbildning i utomhuspedagogik för lärare och Meningsfull väntan – friluftsaktiviteter för mångfald och inkludering.

På plats fick Friluftsfrämjadnets ta del av spännande inkluderingserfarenheter på norska, danska, svenska och engelska från Den Norska Turistförening, Rädda Barnen Danmark, Suomen Latu (Friluftsfrämjandets motsvarighet i Finland), Röda Korset Norge och Biotopia i Uppsala.

lottaskriverpanorska.jpg

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning