Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet nominerade till Miljömålspriset

Friluftsfrämjandet är nominerade till Naturvårdsverkets Miljömålspris för verksamheten ”Skogsmulle skogens värld”. Skogsmulle är barnens vän i skogen. Långt innan försurning, klimatförändringar och Parisavtal var på tapeten blev den lille mysige figuren i vit näverhatt och lingonfärgad orrfjäder en miljökämpe. Fram till idag har Skogsmulle gett över 2 miljoner barn en positiv känsla för natur och miljö.

–Vi är mycket hedrade över nomineringen och enormt stolta över de tusentals ledare som året runt gör det möjligt för barn att på ett tryggt, roligt och lärorikt få uppleva, upptäcka och utforska naturen, säger Lars Lundström, generalsekreterare för Friluftsfrämjandet.

67 procent av allmänheten i Sverige känner till Skogsmulle – en fantastiskt hög siffra som bevisar kraften inom vår verksamhet och inom våra förskolor I Ur och Skur. Och trots att det i år är 63 år sedan Skogsmulle skapades så är han tyvärr aktuellare än någonsin. Ja, tyvärr. För hoten mot natur och djur är tyvärr ökande och inte sällan är det barnen som tydligast kräver stoppad miljöförstöring. I år nysatsar Friluftsfrämjandet på Skogsmulle så att han ska kunna möta ännu fler barn de kommande årtiondena och bevara de värderingar som han varje vecka kommunicerar till barn, säger Lars Lundström.

Friluftsfrämjandet är en av tre nominerade i kategorin Uthållighet och långsiktighet, som delas ut till en organisation eller företag som med beslutsamhet utfört ett miljöarbete under lång tid och har uppnått mycket goda resultat.

–Miljöarbete som ger resultat är både viktigt och svårt. Därför vill vi genom Miljömålspriset lyfta fram de bästa exemplen i hela landet. Friluftsfrämjandet har med stor uthållighet hållit fast vid tanken om att människan mår bra av att vistas i naturen. Genom att rikta sig till barn och unga och lära dem hur viktig naturen är bidrar Friluftsfrämjandet till Ett rikt växt- och djurliv, säger Sabina Nilsson, projektledare för Miljömålspriset på Naturvårdsverket

Andra nominerade i kategorin är Lilla Bjers och kommunerna Klippan, Nordanstig och Tranås. Miljömålspriset 2020 delas ut i samband med konferensen Miljömålsdagarna den 6 maj i Nyköping.

 

Kontakt:

Kajsa Ljungberg, pressansvarig Friluftsfrämjandet

0700–434 659, kajsa.ljungberg@friluftsframjandet.se

Sabina Nilsson, Projektledare Miljömålspriset

010-698 13 65, Sabina.Nilsson@Naturvardsverket.se

 

Om Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden, ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Med över 108 000 medlemmar är Friluftsfrämjandets Sveriges största friluftsorganisation. De senaste fem åren har antalet medlemmar ökat med cirka 35 procent. www.friluftsframjandet.se

Om Miljömålspriset

Miljömålspriset är ett pris som Naturvårdsverket instiftat för att uppmärksamma och belöna ambitiöst och framgångsrikt miljöarbete som bidrar till att nå Sveriges miljömål. Juryn för Miljömålspriset består av sju ledamöter inom näringsliv, akademi, civilsamhälle och offentlig sektor. Kategorier: Uthållighet och långsiktighet, mod och tempo och årets inspiratör. Läs mer här: https://naturvardsverket.se/Miljoarbete-i-samhallet/Sveriges-miljomal/Miljomalspriset/

Ta del av det roliga!

Som medlem får du vara med på massa aktiviteter, magasinet Friluftsliv, attraktiva medlemserbjudanden, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer. Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag!

Bli medlem

Bli ledare

Det enda som slår att ta del av äventyret, är att leda det. Få saker slår känslan av att vara den som ger deltagarna förtroende. Ditt engagemang bidrar till att människor kommer ut i naturen. Är du redo att bli en av oss?

Bli ledare

Hitta äventyr för barn

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning