Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet når historiskt högt medlemsantal

2018-10-29

***Med över 100 000 medlemmar*** är Friluftsfrämjandet tillbaks på en nivå som man inte varit på sedan 2005, men då var trenden vikande. Nu är trenden fortsatt uppåtgående. – Det är viktigt och roligt att friluftslivet nu når ännu fler. I ett Sverige där stillasittandet ökar känns det hoppfullt att se att vi blir starkare och sätter fler i rörelse, säger Lars Lundström, generalsekreterare.

Friluftsfrämjandet växer över hela landet och i alla ålderskategorier, även om tillväxten är extra stor bland barn under 12 år.

– Vi har lagt stort fokus på att ytterligare utveckla det vi är riktigt bra på – våra äventyr. Genom en varumärkesförflyttning och en målmedveten digitalisering har vi sett till att göra äventyren tillgängliga för fler. Dessa är några faktorer bakom tillväxten, säger Lars Lundström.

Samhället i stort efterfrågar friluftsliv och rörelse utomhus, för både vuxna och barn, och Friluftsfrämjandet har lyckats möta den efterfrågan genom ett stort lokalt engagemang.

– Det är tydligt att fler söker sig till just Friluftsfrämjandet när man är nyfiken på äventyr utomhus och tillsammans. Där möts de av det ideella engagemang som finns hos vår 7000 ledare, i våra 300 lokalavdelningar.

Lars Lundström tror att Friluftsfrämjandets tillväxt kommer att fortsätta.

– Vi fortsätter utveckla vårt erbjudande med nya typer av äventyr och når också fler barn och ungdomar i vår förskole- och skolverksamhet. Vi behöver alla röra på oss mer för att må bra och där är friluftslivet ett väldigt bra komplement till traditionell träning och idrott. Den efterfrågan kommer inte att minska framöver, snarare tvärtom.

För mer information kontakta:

Majken Hansson

Medlemsservice

majken.hansson@friluftsframjandet.se

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning