Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet lanserar ny ledarutbildning om barnkonventionen

I år blev Barnkonventionen lag i Sverige. I linje med detta har Friluftsfrämjandet tagit fram en digital utbildning om barnkonventionen, för att fortsätta utveckla organisationens barnperspektiv och öka kunskapen om barns rättigheter. Nu lanseras den ut till verksamheten.

Idag lanseras Friluftsfrämjandets digitala utbildning ”Friluftsliv på barns villkor”. Under utvecklingsperioden har Friluftsfrämjandet tagit hjälp av Barnadvokaten Anna Ekvall, för att få en genomlysning av hur organisationen idag står sig ur ett barnrättsperspektiv.

–Friluftsfrämjandet är ett bra exempel på när barnkonventionen fungerar. Här deltar pojkar och flickor på samma villkor och det finns inga A- eller B-lag, vilket svarar bra mot barnkonventionens artikel 2, Alla barns lika rätt, säger Barnadvokaten Anna Ekvall.

Utbildningen utgår från Friluftsfrämjandets verksamhet och riktar sig till alla ledare och funktionärer som möter barn och ungdomar i verksamheten. 

–Jag är otroligt stolt över den verksamhet vi har i skogen, i skidbacken och på förskolan idag. Den här utbildningen har vi skapat för att ständigt utvecklas i vårt barnperspektiv. Genom att otröttligt belysa, diskutera och reflektera kring barns rättigheter och vår verksamhet, kan vi stärka vår förmåga att sätta oss in barnets situation och agera utifrån barnets bästa, säger Lisa Larsson verksamhetschef för Friluftsfrämjandet.

Utbildningen ligger på plattformen Learnify och har finansierats av Svenskt friluftsliv.

 

Är du ledare i Friluftsfrämjandet, gå utbildningen här:

 

Bli ledare

Det enda som slår att ta del av äventyret, är att leda det. Få saker slår känslan av att vara den som ger deltagarna förtroende. Ditt engagemang bidrar till att människor kommer ut i naturen. Är du redo att bli en av oss?

Bli ledare

Hitta äventyr för barn

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning