Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Ansök till Friluftsfrämjandets nationella friluftsmiljöråd

2019-09-11

Under 2019 gör Friluftsfrämjandet en satsning på tillgång till friluftsmiljö och tätortsnära natur i hela landet. Riksorganisationen vill ytterligare stärka Friluftsfrämjandets position och kunskap på området och öka kraften i vår påverkan på politiker och samhälle. Därför tillsätter vi nu ett nytt friluftsmiljöråd för perioden 2019-2022 bestående av ideellt aktiva medlemmar.

Friluftsmiljörådets uppdrag är att stötta organisationen med kompetens inom frågor som rör natur för friluftsliv. Rådet ska även förankra arbetet ut i organisationen för att öka organisationens totala kraft inom friluftsmiljöfrågor.

 

Rådets arbetsuppgifter är att:

  • Bidra till att utveckla Friluftsfrämjandets friluftsmiljöprogram
  • Stötta Riksorganisationens arbete inom friluftsmiljö
  • Tillföra kompetens och metodutveckling i att stötta lokalavdelningarna att påverka friluftsmiljö lokalt, t.ex. svara på lokala remisser, medverka i friluftsråd, kontakta politiker m.m.
  • Bidra till att utveckla utbildningar om friluftsmiljö i Friluftsakademin.

Vi söker dig som har kunskap!

Framförallt inom något av följande områden: allemansrätten, tätortsnära natur, skogens sociala värden, strandskydd, markanvändningsfrågor, kommunala planeringsprocesser, kommunikation eller politisk påverkan. Som medlem i friluftsmiljörådet företräder du organisationen Friluftsfrämjandet och behöver kunna balansera din roll i friluftsmiljöfrågor i relation till Friluftsfrämjandets verksamhet.

Vid rekryteringen till rådet prioriteras kunskap före geografi, men målsättningen är att alla Friluftsfrämjandets sex regioner ska vara representerade. Friluftsmiljörådet har 4-5 möten per år – ett fysiskt uppstartsmöte och övriga via videokonferens. Det kommer även att tillkomma en del ideell arbetstid mellan mötena. Som medlem i friluftsmiljörådet deltar du ideellt och får ingen ersättning för ditt uppdrag. Däremot ersätts dina resekostnader till och från möten.

Av de ansökningar som har kommit in nominerar Friluftsfrämjandets regionstyrelser max två personer var, utifrån ett kompetens- och mångfaldsperspektiv. Riksorganisationen får sedan uppgiften att bland de nominerade välja ut en från varje region. Mandatperioden är tre år och du kan sitta högst två mandatperioder. Nu söker vi medlemmar för perioden 2019-2022.

 

Ansök idag genom att skriva max en A4 med följande innehåll:

  • berätta om dig själv, var du bor, dina erfarenheter och kompetens 
  • beskriv varför du vill söka till rådet
  • inkludera ett exempel på hur du skulle göra för att stötta Friluftsfrämjandets lokalavdelningar att påverka friluftsmiljö lokalt

 Välkommen med din ansökan senast den 13 oktober 2019 till: friluftsmiljo@friluftsframjandet.se

Har du frågor? Hör av dig till Lotta Norberg, påverkansansvarig.

Vad innebär det?

Här hittar du hela uppdragsbeskrivningen för du som är intresserad av, eller bara vill få en djupare inblick i hur Friluftsmiljörådet jobbar. Klicka här

Ta del av det roliga!

Som medlem får du en prenumeration av populära magasinet friluftsliv, attraktiva medlemserbjudanden, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer! Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag!

Bli medlem

Spelet om allemansrätten

Svara på 10 snabba men kluriga frågor om allemansrätten. Utmana dina vänner! Spelet finns på svenska, engelska, somaliska och arabiska.

Spela

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning