Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Anna Westerlund, Norrtälje, får Gösta Frohms Stipendium 2017

2017-03-20

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse har vid sitt årsmöte den 11 mars 2017 beslutat att Anna Westerlund, Norrtälje lokalavdelning, ska få Gösta Frohms stipendium på 10 000 kronor.

Pressmeddelande 2017 03 20

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse bildades 1986 av Gösta Frohm, som var visionär och framhöll att vistelse i naturen genom rörelse, lek och äventyr för små och stora människor är friskvårdande. Stiftelsens ändamål är att främja detta genom att årligen dela ut ett stipendium till den eller de ledare som bedöms ha gjort en nyskapande insats för Friluftsfrämjandets barnverksamhet.

- Vi har valt Anna för att hon på ett inspirerande sätt, i sin roll som lärare på den första I Ur och Skurskolan Utsikten i Lidingö, har gjort det möjligt att i förskola och skola utveckla utomhuspedagogik för barnen.

- Anna har också skrivit all I Ur och Skurs nuvarande kurslitteratur och hon har genom kurser och utbildningar för ledare inspirerat många nya pedagoger. Skogsmulle och hans vänner är en stor del av den friluftsverksamhet som genomsyrar I Ur och Skurs pedagogik, säger Jill Westermark, ordförande i Gösta Frohms Skogsmullestiftelse.

Stipendieutdelningen äger rum i samband med en familjefriluftsdag vid Lida Friluftsgård i Botkyrka den 24 september 2017 kl. 14.00. Denna dag firas också Skogsmulle 60 år.

Läs gärna mer om Skogsmullestiftelsen på: www.friluftsframjandet.se/skogsmullestiftelsen.


Jill Westermark
ordförande i Gösta Frohms Skogsmullestiftelse 
Telefon: 070- 787 04 52
E-mail: skogsmullestiftelsen@friluftsframjandet.se

 

Ladda ner högupplöst bild här.