Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Läs om nysatsningen på Skogsmulle i Magasin friluftsliv

2020-04-27

Skogsmulles gröna kläder, näverhatt med röd fjäder och svans har alltid varit med och de kommer finnas kvar även i framtiden. I nästa nummer av Magasin friluftsliv kan du läsa om processen för att illustera en Skogsmulle för framtidens barn.

Flitens lampa har varit konstant på under de senaste månaderna. Flertalet barn har intervjuats och samtliga referensgrupper till Skogsmulle 2020 - ideella ledare, IUS Pedagoger, utvecklingsgruppen för Skogsmulle och skogens värld samt medlemmar från Gösta Frohms Skogsmullestiftelse, har fått vara med att knåda både texter och bilder. Nyatsningen på Skogsmulle har inneburit många och långa samtal kring stora och små detaljer.

Samtalen har pendlat mellan allt från Gösta Frohms ideér och önskan till vad som kommer att vara rätt för barn i framtiden. Hela tiden har Skogsmulles personlighet stått i fokus och såklart också hans utseende. Alla tankar har sedan bearbetats vidare av Egmonts projektgrupp.

För att välkomna Skogsmulle in i 2020-talet och ge hans berättelser nytt liv behövs ett ansiktslyft med syftet att Skogsmulle ska möta och prata med ännu fler barn, och därmed sprida en positiv känsla för natur och miljö i ytterligare årtionden.

Friluftsfrämjandets chefsredaktör Cajsa Rännar har följt nysattsningen på Skogsmulle och har djupgrävt i processen för att illustrera en Skogsmulle för framtidens barn. Missa inte reportaget i nästa nummer av Magasin friluftsliv, tidningen kommer i din brevlåda 11-14 maj – så håll utkik!