Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

7 miljoner till Friluftsfrämjandet från Postkodlotteriet

I veckan gjorde Postkodlotteriet sin årliga utdelning till förmånstagarna. I år tilldelades Friluftsfrämjandet 7 miljoner kronor för arbetet att göra friluftslivet tillgängligt för alla, året runt och i hela Sverige.

Vi är mycket glada över det fortsatta stödet från Postkodlotteriet. Friluftslivet har en positiv påverkan på människors hälsa, och vi vet att omtanken om miljön ökar om fler har en nära relation till naturen. Vi har därför tagit på oss uppdraget att verka för att alla – oavsett bakgrund, ålder eller förutsättningar –har goda möjligheter att på ett roligt, tryggt och lärorikt sätt delta i friluftslivet, säger Lars Lundström, generalsekreterare Friluftsfrämjandet.

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden, ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. 2019 var antalet medlemmar 108 371, vilket är en ökning med 35 procent de senaste fem åren.

Totalt uppgick Postkodlotteriets utdelning till den ideella sektorn till 1 022 669 475 miljoner kronor i år. Postkodlotteriet har 57 förmånstagare. Sedan starten 2005 har över tio miljarder delats ut.

Kontakt:

Kajsa Ljungberg, pressansvarig Friluftsfrämjandet
0700–434 659, kajsa.ljungberg@friluftsframjandet.se

Ta del av det roliga!

Som medlem får du vara med på massa aktiviteter, magasinet Friluftsliv, attraktiva medlemserbjudanden, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer. Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag!

Bli medlem

Bli ledare

Det enda som slår att ta del av äventyret, är att leda det. Få saker slår känslan av att vara den som ger deltagarna förtroende. Ditt engagemang bidrar till att människor kommer ut i naturen. Är du redo att bli en av oss?

Bli ledare