Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Så förbereder du dig inför en kris - mall för krisplan

I en krissituation kan det vara avgörande att ha viktig information nedskrivet på papper. Skulle exempelvis internet ligga nere och man inte kan söka upp svaren online är det bra att man är förberedd. Här kan du ladda ner en mall för din egen krisplan.

Hur hittar du till din närmaste trygghetspunkt? På vilken radiofrekvens kan du lyssna på krisinformation? Vad behöver du ha hemma och hur ska du planera ditt matintag? 

Vi har tagit fram en krisplan som bygger på de fem delarna i Krisvis - mat, vatten, värme, kommunikation och granne. Krisplanen kan användas som en start för att bli mer krisvis. Den innehåller sådant som man kan behöva i flera olika typer av situationer, från ett längre strömavbrott till att vattnet slutar rinna i kranen.

Genom att i lugn och ro fylla i krisplanen får du möjlighet att tänka igenom din situation, vad du har hemma och vad du behöver komplettera med. Det kan också ge en trygghet i att veta vart du har viktiga nummer och kontaktuppgifter nedskrivna om internet skulle ligga nere.  

Så använder du krisplanen

  • Skriv ut krisplanen och fyll på med information och tankar, baserat på din egen livssituation.
  • Spara krisplanen i din krislåda eller på ett annat lättillgängligt sätt.
  • Kom ihåg att se över och uppdatera krisplanen om din livssituation skulle förändras, till exempel om du flyttar eller får en ny familjemedlem.