Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Testa dina kunskaper i Spelet om allemansrätten

2019-05-28

Har du någonsin vaknat upp omringad av nyfikna kossor och funderat ”fick jag verkligen tälta här en natt?” Du är inte den enda. Allemansrätten ger oss många rättigheter och skyldigheter ute i skog och mark, som vi kanske inte alltid har stenkoll på. Eller har du? Testa Spelet om Allemansrätten du med!

I Sverige gäller allemansrätten. Det är en tradition med rötter flera hundra år tillbaka i tiden, till de medeltida landskapslagarna. Idag är allemansrätten är så viktig att den nämns i grundlagen. Men det är ingen lag. Snarare kan vi se den som en överenskommelse om hur vi ska bete oss i naturen.

Med en sådan spännande och unik förmån finns det såklart massvis att lära sig om den. Får man till exempel tälta i en hästhage? Eller plocka bär på annans mark och sälja det själv på det lokala torget?

Spelet om allemansrätten har tagits fram av Friluftsfrämjandet i samarbete med Studiefrämjandet och Sverok, med stöd av medel från Naturvårdsverket. 

 

Ta dig an spelet – och se vilken nivå av skogstraskare du befinner dig på!

Spelet om allemansrätten

Svara på 10 snabba men kluriga frågor om allemansrätten. Utmana dina vänner! Spelet finns på svenska, engelska, somaliska och arabiska. Spela

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning