Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Allmänheten värderar Friluftsfrämjandet högst

2019-05-28

Idag presenterade Kantar Sifo den årliga undersökningen Anseendeindex intresseorganisationer 2019. För tredje året i rad placerar sig Friluftsfrämjandet överst på listan. Anseendeindex mäter allmänhetens tilltro eller intryck till en organisation, samt vilken kvalitet och framgång allmänheten tillskriver organisationen.

–Vi är mycket glada över allmänhetens höga förtroende. Det är en tydlig bekräftelse på att vårt engagemang för friluftsliv och bidrag till ökad folkhälsa är uppskattat och viktigt, säger Adam Bergsveen, varumärkesansvarig Friluftsfrämjandet.

–2015 förnyade och förtydligade vi vårt arbete med varumärket Friluftsfrämjandet. Viktiga delar i detta var en ny varumärkesplattform, en ny hemsida och flera nya kommunikationsstrategier. Att vi för tredje året i rad hamnar överst på Anseendeindex är ingen slump, utan resultatet av ett prioriterat utvecklingsarbete inom både kommunikation och verksamhet, säger Adam Bergsveen.

–Fram tills för fem år sedan minskade Friluftsfrämjandets antal medlemmar årligen. Men sedan 2015 ökar vi igen, och 2018 passerade vi återigen drömgränsen 100 000 medlemmar, säger Adam Bergsveen.

I samhället i stort har intresset för friluftsliv har ökat de senaste åren. Att vandra, åka långfärdsskridskor, paddla kajak eller bara vara i skog och mark är numera supertrendigt. För Friluftsfrämjandet är det en positiv trend som ger vårt engagemang medvind.

Friluftsfrämjandet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa och livsglädje. Friluftsfrämjandet har idag över 100 000 medlemmar och 7000 utbildade ledare, fördelat på 316 lokalavdelningar. På fjället, vattnet, snön, isen eller i skogen – året runt och för alla åldrar – erbjuder Friluftsfrämjandet små och stora friluftsäventyr.

 

Läs undersökningen Anseendeindex intresseorganisationer 2019.


Adam Bergsveen
adam.bergsveen@friluftsframjandet.se
0708-618151

Ta del av det roliga!

Som medlem får du en prenumeration av populära magasinet friluftsliv, attraktiva medlemserbjudanden, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer! Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag!

Bli medlem

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning