Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Svenska Postkodlotteriet fortsätter stödja Friluftsfrämjandet

2015-05-22

Årets utdelning av Svenska PostkodLotteriets överskott är klar. Igår ägde den årliga förmånstagarutdelningen rum och Friluftsfrämjandet fick ta del av ett stöd på 7 miljoner kronor för arbetet med att främja friluftslivet och bidra till ökad folkhälsa och livsglädje.

Svenska PostkodLotteriet delar varje år ut hela sitt överskott till sina förmånstagare som består av ideella organisationer verksamma både i Sverige och utomlands. Pengarna kommer från lottförsäljning, bingo och skrapspel på webben.Över 1 miljard kronor delades ut till den ideella sektorn, pengar som genererats från lotteriets försäljning i Sverige.

Friluftsfrämjandet är en av 53 förmånstagare och möjliggör ett aktivt friluftsliv för alla genom att verka för tillgänglig natur och en stark allemansrätt. Organisationen vill att alla, oavsett bakgrund och personliga förutsättningar, ska kunna ta del av friluftslivet. Friluftsfrämjandet gör också friluftslivet lättillgängligt genom ledarledda aktiviteter och Sveriges största utbud av guidade friluftsaktiviteter, för alla åldrar och årstider.

– Vi är otroligt glada över det viktiga och långsiktiga stöd som vi får av Svenska PostkodLotteriet som gör att vi kan fortsätta utbilda fler ledare, stärka vår utbildningsorganisation Friluftsakademin och ta ut fler barn, ungdomar och vuxna i naturen. Lika viktigt är att det också möjliggör vårt arbete för att säkerställa att det finns en god och tillgänglig friluftsmiljö för alla både idag och i framtiden, säger Sara Revell Ford, generalsekreterare på Friluftsfrämjandet.

PostkodLotteriet har en vision om en bättre värld för människor, djur och miljö. Vi är därför glada och stolta över att kunna fördela hela vårt överskott till Friluftsfrämjandet och ytterligare 52 fantastiska ideella organisationer, säger Cecilia Bergendahl, vice vd Novamedia Sverige AB som driver PostkodLotteriet.