Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulleledare i Solna – Sundbyberg får Gösta Frohms Stipendium 2020

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse delar årligen ut ett stipendium till ideellt engagemang som har gjort en nyskapade insats för Friluftsfrämjandets verksamhet för barn. I år är det Lena Lindström, från Friluftsfrämjandet i Solna-Sundbyberg, som tilldelas Gösta Frohms stipendium på 10 000 kronor.

–Lena Lindström får Gösta Frohms stipendium för att hon på ett betydelsefullt sätt värnar om Skogsmullefiguren och hans vänner. Lena har på ett inspirerande och kreativt sätt lyft fram figurernas roll och betydelse samt deras stora inverkan för barns fantasi och magiska tänkande, säger Jill Westermark, ordförande i Gösta Frohms Skogsmullestiftelse.

Lena Lindström har stor erfarenhet som pedagog och kursledare i Friluftsfrämjandet verksamhet ”Skogsmulle och hans värld”. Hon driver även, som huvudman och rektor, två I Ur och Skur-förskolor inom Friluftsfrämjandet Solna/Sundbyberg.

Gösta Frohms Skogsmullestiftelse bildades 1986 av Gösta Frohm, som var visionär och framhöll att vistelse i naturen genom rörelse, lek och äventyr för små och stora människor är friskvårdande. Stiftelsens ändamål är att främja detta genom att årligen dela ut ett stipendium till den eller de ledare som bedöms ha gjort en nyskapande insats för Friluftsfrämjandets verksamhet för barn.

Stipendieutdelningen äger rum i samband med I Ur och Skurs konferens Höstglöd i Järvsö i september 2020.

Mer om Skogsmullestiftelsen på: www.friluftsframjandet.se/skogsmullestiftelsen.

Kontakt:

Jill Westermark,

Ordförande i Gösta Frohms Skogsmullestiftelse
Telefon: 070- 787 04 52

E-mail: skogsmullestiftelsen@friluftsframjandet.se

 

Bli ledare

Det enda som slår att ta del av äventyret, är att leda det. Få saker slår känslan av att vara den som ger deltagarna förtroende. Ditt engagemang bidrar till att människor kommer ut i naturen. Är du redo att bli en av oss?

Bli ledare

Hitta äventyr för barn

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning