Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Ordförande och ledamöter till Friluftsfrämjandets styrelse – ansök senast 31/1

2017-12-18

Just nu välkomnar Friluftsfrämjandets valberedning intresseanmälningar för två roller i styrelsen. Vi söker inför stämman 2018 kandidater för rollerna ordförande samt ledamot. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi söker inför stämman 2018 kandidater för rollerna ordförande samt ledamot. Dessa anmälningar bör helst komma direkt från den som är intresserad, men enskilda medlemmar, lokalavdelningar eller regioner kan ge valberedningen tips eller förslag om personer som bedöms vara lämpliga kandidater. 

Ordförande

I rollen som ordförande i Friluftsfrämjandet är grundläggande krav och förväntningar att personen i fråga har erfarenhet av strategiskt styrelsearbete, gedigen erfarenhet av ledning i ideell verksamhet och har en förmåga finna konsensus och lösningar på problem. 

Ordföranden ska ha vitsordad god förmåga att leda grupper och därtill kunna visa på goda resultat från ideell verksamhet.
Ordföranden har också ett stort ansvar att samverka med Friluftsfrämjandets generalsekreterare och vara dennes chef. Därmed är det meriterande att ordföranden har erfarenhet från att leda större organisationer.
Meriterande för rollen som ordförande är också en god kommunikativ förmåga som gärna får vara vitsordad.

Ledamöter

I rollen som ledamot i Friluftsfrämjandet förväntas du kunna bidra med ditt eller dina särskilda kompetensområden och därtill vara konsensusinriktad till ditt sätt. Tillsammans med styrelsen för Friluftsfrämjandet ska du bidra till föreningens fortsatta utveckling och betydelse för friluftslivet i Sverige på kort och lång sikt. Meriterande är erfarenhet från strategiskt styrelsearbete i ideell eller kommersiell verksamhet.

*Meriterande för båda rollerna är erfarenhet av Friluftsfrämjandet och valberedningen förutsätter ett gediget engagemang för friluftsliv.
Valberedningen önskar intresseanmälningar senast den 31 januari. Helst med ett personligt brev och gärna ett CV. Intresseanmälningar skickas till nilsdan@gmail.com.
Vill du veta mer? Ta direktkontakt med valberedningens ordförande Dan Nilsson, nilsdan@gmail.com eller 0709-844099.

Nyheter webbutveckling

Se fler