Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vill riva barriärer

2016-04-07

Friluftsfrämjandet vill att friluftslivet ska vara för alla. Så är det inte i Sverige idag. När Johan Ekroth blir Friluftsfrämjandets nya kommunikationschef, står frågan om att skapa nya vägar ut i naturen högt upp på dagordningen.

Värnar morgondagens friluftsliv

Friluftsfrämjandet verkar för och värnar om dagens och morgondagens friluftsliv, genom att göra friluftslivet tillgängligt för alla och slå vakt om allemansrätten. Varken ekonomiska, geografiska, kulturella eller fysiska förutsättningar ska få utgöra hinder för dem som är nyfikna på och vill uppleva naturen.

– Med Friluftsfrämjandets nationella täckning, med 84 000 medlemmar och tusentals ledare, har vi en mycket bra organisation för att överbrygga barriärerna runt friluftslivet, säger Johan Ekroth, kommunikationschef på Friluftsfrämjandet.

Ledande på friluftsäventyr

Friluftsfrämjandet är ledande på att skapa och erbjuda ledarledda friluftsäventyr över hela landet, för både vuxna och barn. Men för att nå dem som, av olika skäl, har svårt att hitta ut behövs nya och delvis andra arbetssätt.

 Johan Ekroth har jobbat med att inspirera och vägleda människor till natur och äventyr under i princip hela sin karriär. Han har jobbat på såväl myndighet, som marknadschef och också startat upp och drivit egen klätter- och kitesurfingskola. Närmast kommer han från förlagsvärlden, som VD för förlaget Go Outside Media som gav ut tidningarna Outside och Outside Träning.

– Genom mitt nya uppdrag på Friluftsfrämjandet kan jag fortsätta min mission att locka ut människor till aktiviteter i naturen, inte minst ungdomar och människor som är nya i Sverige. Jag tror att alla mår bättre av att röra sig utomhus och att det faktiskt bidrar till att skapa en bättre värld. Så är det för mig, säger Johan Ekroth, kommunikationschef på Friluftsfrämjandet.

Geniuin passion 

-Jag är mycket stolt över att vi fått ombord Johan, säger Lars Lundström, generalsekreterare på Friluftsfrämjandet. Han delar våra värderingar om ett friluftsliv för alla och han har en genuin passion för friluftslivet. Hans breda erfarenhet och kunskaper kommer att bli mycket värdefulla för oss. 

Den 25-e april tillträder Johan Ekroth tjänsten med placering på rikskontoret i Hägersten i Stockholm.