Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Sören Kjellkvist ut på nytt äventyr

2016-06-02

Den 5 juni startar nästa äventyr för Friluftsfrämjandets ambassadör, äventyraren Sören Kjellkvist. Denna gång tillsammans med dottern Wilma. Under 30 dagar ska de leva ensamma på en ö söder om Lofoten ute i Norska havet.

– Jag frågade min 13-åriga dotter Wilma vad hon skulle vilja göra om hon fick önska sig precis vad som helst. Efter en stunds funderande sa hon att hon skulle vilja vara på en öde ö tillsammans med mig och att vi skulle rida varje dag. Och att vi inte skulle ha med oss någon mat utan finna allt i naturen, berättar Sören Kjellkvist, äventyrare och ambassadör för Friluftsfrämjandet.

– Jag fixar det här Wilma. Jag ska se till att det här blir verklighet. Livet är fullt av möjligheter, i år sticker du och jag ut på äventyr tillsammans, sa Sören Kjellkvist till sin dotter.

30 dygn på ön Lauvøya 

Far och dotter har fått tillstånd att tillbringa 30 dygn på ön Lauvøya mellan Bodø och Lofoten. Ön bjuder på allt från en snöklädd fjälltopp till kritvita sandstränder, men även skog och grönområden. Bra betesmarker finns det gott om och här finns även ett rinnande vattendrag. Den fantastiska arkipelagen kommer att utforskas från havskajak och självklart ska det fiskas, både far och dotter siktar på nya fiskrekord. Sikten i det turkosblå vattnet är uppemot 30 meter och påminner om ett tropiskt akvarium.

– Vi ska jaga med ljuster, ett slags spjut som får användas för fiske i Norge. Eftersom den övervägande delen av maten befinner sig mellan 4-12 meter ned i vattnet har vi lärt oss att dyka ned till dessa djup. Där hoppas vi kunna plocka olika skaldjur, sjöborrar, musslor och kungssniglar, säger Sören Kjellkvist.

Sören Kjellkvist är väl medveten om hur kämpigt ett äventyr kan bli utan mat så mjöl, olivolja och kryddor tas med. Allt annat ska de finna på ön. Med på äventyret följer också islandshästarna Stulka och Breiting från Strandmoa Gård.

– Lite orolig är jag förstås men jag längtar, speciellt efter att få ha en egen häst i 30 dagar. Det kommer att bli lite jobbigt att vara ifrån mamma, vi är nära varandra, säger Wilma.

Äventyret tar sin start den 5 juni i det vackra området Steigen i Nordnorge.

Publicerat: 2 juni 2016

Ta del av det roliga!

Som medlem får du vara med på massa aktiviteter, magasinet Friluftsliv, attraktiva medlemserbjudanden, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer. Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag!

Bli medlem