Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kommentar till veckans Twitter-händelse

2022-02-04

Vi vill kommentera veckans händelse på Twitter då en av Friluftsfrämjandets medarbetare på ett omdömeslöst sätt twittrade om sin syn på kärnkraft på sitt privata Twitterkonto.

Innehållet och uttryckssättet var mycket olämpligt och strider direkt mot Friluftsfrämjandets uppförandekod. Tweetsen skickades från medarbetarens privata konto, men dessa kom att sammankopplas med Friluftsfrämjandet då kontot tydligt kunde kopplas samman med medarbetarens roll på vår organisation. Inläggen är nu borttagna och Friluftsfrämjandet har offentligt kommenterat sitt ställningstagande på både Twitter och Facebook.

Inom Friluftsfrämjandet får man både gilla och ogilla kärnkraft men våra företrädare har en annan roll och ska inte uttrycka sig på ett olämpligt sätt. Friluftsfrämjandet är partipolitiskt och religiöst obundna och vi tar inte ställning i frågor som rör kärnkraft.

Vi har fått många frågor som berör hur vi hanterar själva personalärendet och olika förväntningar uttrycks i mejl och på sociala medier. Det är viktigt att påpeka att vi tar detta på allvar. Vi för samtal med medarbetaren men som arbetsgivare måste vi förhålla oss till regler och en av dessa är att vi inte kan kommentera enskilda personalärenden offentligt.

Slutligen, Friluftsfrämjandets uppförandekod och värdegrund gäller för alla i vår organisation, anställda såväl som ideella. Hur vi agerar, beter och uttrycker oss ska vara förenlig med vår uppförandekod. Alla ska vi jobba utifrån vår värdegrund och ledorden lust, kunskap och tillgänglighet.

Vi vill fortsatt lägga vår kraft och fokus på det som är allra viktigast, vår fantastiska verksamhet - våra medlemmar och alla lokalavdelningar, förskolor, ledare och anställda!

Erik Lundvik & Kristina Ljungros
Ordförande resp. Generalsekreterare