Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Helena Färnsten ny kommunikationschef för Friluftsfrämjandet

2022-07-05

Helena Färnsten har utsetts till ny kommunikationschef på Friluftsfrämjandet från och med den 1 september. Helena kommer närmast ifrån rollen som tf generalsekreterare för Astma- och Allergiförbundet och före det som kommunikations- och marknadschef på samma organisation.

–Helena är helt rätt person för att kliva in i den spännande utvecklingsfas vi befinner oss, där vi både vill växa och kunna erbjuda friluftsliv åt fler och samtidigt tydliggöra vårt bidrag till en bättre folkhälsa. Helena är en mycket erfaren kommunikatör, en vass opinionsbildare och trygg ledare. Hon har god inblick i samverkan med ideellt aktiva och ledare samt lång erfarenhet av att leda internt och externt kommunikationsarbete. Jag är mycket glad över denna rekrytering, säger Kristina Ljungros, generalsekreterare för Friluftsfrämjandet.

Före Astma- och Allergiförbundet har Helena Färnsten arbetat i flera olika chefs- och ledarroller, bland annat som chef för Sveriges Radios företagskommunikation, presschef på Arbetsförmedlingen och Samhall samt i kommunikationsstrategiska roller på regeringskansliet och SKR.

–Jag är otroligt glad över det stora förtroendet att få ansvaret för att både värna och utveckla Friluftsfrämjandets starka varumärke och fortsätta vässa kommunikations- och påverkansarbetet på en organisation som så tydligt bidrar till ett friskare och gladare samhälle. Att arbeta för att främja friluftsliv, rörelse, respekt för naturen, folkhälsa och gemenskap känns mycket lockande, säger Helena Färnsten.